11 Nisan 2013 Perşembe

Tok tutan yiyecekler


Kilo vermek istediğinizde, günlük beslenme planınızda değişiklik yapar, öğünleri ve yemek miktarlarını azaltmaya çalışırsınız. Tok tutan yiyeceklerle hem kilo verebilir hem de verdiğiniz kiloları tekrar almanızı engelleyebilirsiniz.

Acıktığınızı hissettiğinizde, tok tutan yiyeceklerden yemeye özen gösterin.

“Kompleks karbonhidratların içindeki şeker, kana daha yavaş geçer ve bizi daha uzun süre tok tutar. Kompleks karbonhidratlar ve düşük glisemik indeksli yiyecekler, kalıcı kilo vermede en sık başvuracağımız akıllı besinlerdir. Bunlar; elma, armut, kivi, greyfurt, kiraz, çilek, kuru baklagiller, bulgur, esmer pirinç ve kepekli makarnadır.

Yüksek lif içerikli besinleri bilmek ve bu tür besinleri öğünlerimizde sık kullanmak da kalıcı kilo kaybında en büyük yardımcımız olur. Bu yiyecekler, sindirim sistemimizde daha uzun süre kalır. Çiğneme hızımız bile, bu tür besinler söz konusu olduğunda daha yavaştır. Bu tür besinler bizi daha uzun süre tok tutar. Lif oranı yüksek besinlerin, aynı zamanda şeker oranı da düşüktür. Örneğin; kabak, lahana, brokoli, ıspanak, kuru baklagiller, kepekli unlar da çok iyi seçimlerdir. Kabızlık sorunu olanların da bu sorunlarına karşı en iyi çözümlerdendir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama