24 Nisan 2013 Çarşamba

Göğüs ağrısında ilk yardım nasıl yapılır?

Genellikle çoğu hasta yaşamış olduğu şiddetli göğüs ağrısını kalp krizi olarak nitelendirir, ancak uzmanlar her göğüs ağrısının kalp krizi olarak düşünülmemesi gerektiğini, göğüs ağrılarının başka sebeplerden de kaynaklı olarak husule gelebileceğini söylemekteler. Bu nedenle şiddetli göğüs ağrısı çeken bir kişiye yapılacak ilk yardım uygulamasında kalp krizi hemen akla getirilmemeli, hızlı bir şekilde paniğe kapılmadan sakin bir şekilde ilk yardım uygulanmalıdır.

Göğüs ağrısında ilk yardım

Genellikle kalp krizi ile psikosomatik krizler göğüs ağrısına sebebiyet vermektedir. Psikosomatik krizler akut kalp krizi ile sıkça karıştırılmaktadır. Göğüs ağrısının nedeni herhangi bir insan tarafından anlaşılması oldukça zordur. Ancak bazı dikkatli incelemeler alelade bir insanın göğüs ağrısı nedeni hakkında fikir yürütmesine yarayabilir.

Anjina krizi oldukça seyrek olarak ağzı kriziyle tezahür etmekte ve böyle bir ağrının tarifi göğsün içinden kaynaklanan yüzeye doğru çıkan derin bir ağrı, bir pençenin göğsü sıkıştırdığı, solunum zorlaşması ölüm duygusunun gelmesi ve tüm organizmanın yitirilecekmiş gibi hissedilmesi şeklindedir. Anjin ağrılarında göğsün çeşitli bölgelerinde basit ve hafif ağrılar söz konusu olur. Kalp krizi anında ise uzun süren şiddetli ağrılar söz konusudur ve hasta ağrıya tahammül edemeyecek aşamadadır.

Göğüs ağrısının nedenlerinden biraz bahsettikten sonra şimdi gelelim göğüs ağrısı anında uygulanacak ilk yardım uygulamasından söz etmeye.

İlk yardımı yapacak olan kişi hiç zaman kaybetmeden durumun ciddiyetini aklına getirerek bir ambulans çağırmalıdır. Ardından göğüs ağrısı çeken kişiyi yere yatırmalı ve solunumu kolaylaştırmak için hastanın üzerindeki kıyafetleri gevşetmelidir. Gerek gördüğü durumda ağızdan ağza solunum uygulamalıdır.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama