24 Nisan 2013 Çarşamba

Kepek ekmeğin faydaları nelerdir?

Beyaz ekmeğin tedavülden kalkacağı ve yerine daha sağlıklı olduğu gerekçesiyle tam buğday ekmeğin getirileceği son dönemlerde en çok konuşulan tartışma konularından biri oldu. Halkın büyük bir çoğunluğu bu değişimden hoşnut olurken, bazıları içinde ak ekmeğin tadından vazgeçmek zor olacağı için, bu durumdan rahatsızlık duymaktalar. Ancak unutmayın ki son dönemlerde artan obezite sorununun en önemli sebeplerinden biri ak ekmek tüketmektir.

Kepekli ekmeğin faydaları

Uzmanlar ne kadar ki sağlıklı bir yaşam açısından kepek ekmek ve tam buğdaylı ekmek tüketilmesini önerseler de, halk kepekli ekmeklere ve buğday ekmeğine talep göstermiyor ısrarla ak ekmek almaya devam ediyor. Bu makalemizde kepekli ekmeğin faydalarını sizlere sunmak istedik. Böylece reddetmiş olduğunuz kepekli ekmeklerin aslında sağlık için ne denli büyük bir yararı olduğunu anlayabilir ve ak ekmek yeme ısrarından vazgeçmeyi belki deneyebilirsiniz.

İşte kepekli ekmek yemenin sağlık açısından faydaları.

 

Kepekli ekmek ak ekmeğe göre midede daha fazla kaldığı için çabuk acıkmamanıza, daha az yemek yemenizi sağlıyor. Kepekli ekmeğin bağırsaklardan geçmesi ak ekmeğe oranla daha hızlıdır. Kepekli ekmek suda çözülmez, kabızlığa da çok faydalıdır. Tükürük salgısını arttırmasından ötürü aşırı gıda tüketimini de önlemektedir. Çiğneme müddetini uzatır ve böylece ekmeğin daha küçük parçalarla mideye gönderebilirsiniz. Kan şekeri ve kan yağları üzerinde olumlu etkisi bulunur. Gıdaların ihtiva etmiş olduğu karbonhidrat ve yağın emilmesine kısmen engel olur. Kepekli ekmek tüketmek kanser hastalıklarının da önüne geçilmesine olanak sağlar. Kepekli ekmeğin protein ve vitamin değeri daha fazla, kalori daha daha azdır. Bu da şişmanlamanın önündeki en büyük kalkandır. Kanda lipid ve kolesterol üzerinde etkilidir.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama