24 Nisan 2013 Çarşamba

Çileğin faydaları nelerdir?

Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden birisi olan çilek, aynı zamanda vücudumuz tarafından da çok sevilen bir yiyecek olursak, çeşitli sorunların önlenmesine, sağlık sorunlarının giderilmesine olanak sağlayan meyvelerin başında da gelmektedir. Yaz mevsimi geldiğinde pazar, manav ve marketlerin tezgahlarında yer alan çilek meyvesinin sağlığa sunmuş olduğu yararları öğrenmek isteyenler için çileğin yararlarını sayfamızda paylaşıyoruz. Çilek meyvesinin tüketimi tüm beslenme uzmanları tarafından önerilmekte ve beslenme uzmanlarının da hemen hemen hepsi bu meyveye yaşamlarında yer vermektedir.

cilegin-faydalari-neler

Çileğin faydaları

İşte çileğin yararları;

Çilek diş sağlığını korumakta ve dişlerin kuvvetlenmesini sağlamaktadır. Çileği yaz mevsiminde düzenli olarak tüketen kişilerin diş etleri güçlenir, dişleri beyazlar ve ağız kokunu giderir. Çilek aynı zamanda sindirim üzerinde de etkili meyvelerden birisidir. Sindirimin düzenli çalışmasını sağlar. Kansere karşı da olumlu etkileri bulunan çilek meyvesi tam bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere yakalanma oranını düşürür.

Çileğin faydaları arasında karaciğer hastalıklarına iyi gelmesi, stresi yok etmesi, tansiyonu dengelemesi, sakinleştirmesi, cilde nemlilik ve tazelik kazandırması gibi etkileri de bulunur. Damar tıkanıklığı olanlar çilek yiyecek bu sorunlarını geride bırakabilir. Ayrıca vücuttaki toksinlerinde dışarı atılmasına muavenet eder. Adet dönemi kanamalarını düzene sokar, vücuda dinçlik katar ve romatizmanın yanı sıra kemik ve eklem sorunlarında da olumlu etkileri bulunur. Düzenli çilek tüketenlerin böbrek taşları ve kumlarının da zamanla geçmesi çileğin vücuda sağladığı faydalar arasındadır

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama