24 Nisan 2013 Çarşamba

En yararlı içecekler nelerdir?

Sebze, meyve, süt ve çay gibi sıcak ve soğuk olarak birçok içecek çeşidi bulunmakta olduğu gibi, bu içeceklerin sağlığa yararlı ve zararlı olanları da bulunmaktadır. Gün içinde muhakkak ki hepimiz sıcak ya da soğuk olarak birçok içecek tüketmekteyiz. Peki bu içeceklerden hangileri sağlık için yararlı oluyorlar? Merak ettik ve araştırdık. Bizim gibi merak edenler için şimdi sayfamızda faydalı olan içecekleri sizlerle paylaşıyoruz.

Faydalı içecekler nelerdir?

Her bir içeceğin ihtiva ettiği vitamin ve mineraller farklı olduğu gibi, vitamin ve mineral değerleri de farklıdır. Bazısında çok fazla vitamin yer alırken, bazısı mineral bakımından zengindir. İşte sağlığa yararlı olan bu içeceklerin isimleri ve içerdikleri vitamin ve mineral değerleri:

Öncelikle şunu söylemek gerekir ki, içecek denildiği zaman akla ilk su gelir ve su, tüm içecekler arasında en faydalı olanıdır. Birçok küçük şikayetlerden tutunda, ciddi birçok sağlık problemine karşı vücuda adetsız yararları dokunur. Bağışıklık sistemini en iyi destekleyen içecek sudur. Su, günde yaklaşık olarak 1,5 litre kadar içilmelidir.

Su gibi diğer faydalı içecekler ise şunlardır:

Yağlı süt: içeriğinde az miktarda yağ, karbondihidrat ve protein bulundurur. Yüksek kalsiyum içerir, d vitamini bakımından da zengindir. Kalori değeri ise, 225 gramda 120′dir.

Yeşil çay: bol miktarda flavonoit ve polifenol ihtiva eden yeşil çay, aynı zamanda diş ve kemiklerin güçlenmesine yardımcı olan florür de içerir. Kalori değeri ise 0 (sıfır)’dır.

İşlenmiş domates suyu: sodyumlu domates suyu antioksidan likopen içerir. Kalori değeri ise170 gramda 31′dir.

Sıcak çikolata: polifenol yönünden zengindir. Mutluluk hormonunun salınımı arttırır. Kalori değeri ise ev yapımında 225 gramda 195, toz halinde olanın da ise 81 ‘dir.

Kalori miktarı sıfır olan nane çayı da sağlığa yararlı içecekler arasında bulunur. Tüm bu faydalı içeceklerin yanı sıra soya sütü, portakal suyu, kızılcık suyu da sağlığa faydalı içeceklerdendir.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama