24 Nisan 2013 Çarşamba

Su içmeyi sevmeyenler ne yapmalı?

Yaz aylarına girmeye adetlı günlerin kaldığı şu bahar aylarında yaz sıcakları yavaştan yavaştan kendini göstermekte olduğundan vücudumuzun su ihtiyacı da giderek artmaktadır. Sıcak hava terlemeye neden olduğu için vücutta bulunan su miktarında azalma söz konusu olur ve bu nedenle yaz aylarında daha fazla su tüketmemiz gerektiğini sağlığımız açısından son derece mühim olduğunu unutmayalım. Vücutta sıvı kaybının olduğu yaz aylarında günde en az 2-3 litre su tüketmeye özen gösterelim. Peki su içmeyi sevmeyenler ne yapmalı?

su-icmeyi-sevmeyenler-icin-oneriler

Su içmeyi sevmeyenlere öneriler

Su içmek size işkence gibi geliyorsa eğer bu durumun çözümü oldukça basit. Su içmeyi sevmeyenler suyu farklı şekillerde tatlandırarak içebilirler. Nasıl mı? Suyunuzun içine meyve dilimleri atmak gibi.

Su içmeyi sevmeyenlere suyu sevdirecek ve yaz aylarında vücudun susuzluğunu giderecek meyveli sular oldukça pratik bir çözümdür sizler için. Yaz meyvelerinden istediğinizi dilimleyin ve bir sürahi dolusu suyun içine atın. Meyveler suyun içinde 15 dakika kaldıktan sonra suyunuz içmeye hazır demektir. Arzuya göre içine buzda atabilirsiniz. Limon, salatalık, karpuz, çilek, elma, armut, şeftali, mürdüm eriği ve diğer yaz meyveleri ile bu şekilde kendinize özel su hazırlayabilirsiniz. Üstelik bu karışım vücudunuzun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almanıza da olanak sağlamaktadır.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama