24 Nisan 2013 Çarşamba

Elementler hangi besinlerde bulunur?

Klorür, sodyum, kalsiyum, magnezyum, sülfür, potasyum, demir, fosfor, lityum insan vücudunun yaşamsal faaliyetlerini sürdürmesi için ihtiyaç duymuş olduğu elementlerden sadece birkaçıdır. Nasıl ki sağlıklı bir yaşam sürmek için vücudumuzun vitaminlere ve minerallere ihtiyacı varsa, hem bedensel hem de zihinsel sağlığımız için elementlere de ihtiyacı vardır. Vücutta element eksikliği sağlık problemlerinin görülmesine sebep olabileceği gibi, element fazlalığı bulunmasının da zararı olduğunu aklınızdan çıkartmayın.

Elementler hangi yiyecekler bulunur?

Vücudun ihtiyaç duyduğu elementler nelerdir? Elementler hangi yiyecekler bulunur? Selenyum, fosfor ve çinko eksikliği hangi gıdalarla giderilir? Daha birçok sorunun yanıtı sizlerle.

Klorür elementi hangi gıdalarda bulunur?
Maden suları, kereviz, marul, zeytin, çavdar, deniz suyu, deniz otu ve domates.

Sodyum elementi hangi gıdalar bulunur?
Maden suları, hamsi balığı, peynir, deniz tuzu, kabuklu deniz hayvanları, kırmızı ve yeşil biber ve deniz sebzeleri.

Bor elementi hangi gıdalarda bulunur?
Maden suları, elma, havuç, tahıl, üzüm, yapraklı sebzeler, fındık ve armut.

Demir elementi hangi gıdalarda bulunur?
Maden suları badem avokado fasulye kırmızı pancar pancar mısır gevreği hurma yeşil yapraklı sebzeler ciğer Lima fasulyesi böbrek et yumurta balık akdarı fındık midye şeftali armut piliç kabak kuru üzüm pirinç kahve tahıl deniz sebzeleri istiridye.

Manganez elementi hangi gıdalarda bulunur?
Maden suları, avokado, kuru bezelye, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler, fındık, deniz sebzeleri, tahıl taneleri ve kara hindiba çiçeği.

Çinko elementi hangi gıdalarda bulunur?
Maden suları, biftek, istiridye, hindi, tahıl ve baklagiller, kahvaltı gevrekleri, lifli yiyecekler.

Sülfür elementi hangi gıdalarda bulunur?
Maden suları, Brüksel lahanası, kuru fasulye, lahana, yumurta, balık, sarımsak, et, soğan, deniz tuzu, soya fasulyesi ve şalgam.

Magnezyum elementi hangi gıdalarda bulunur?
Maden suları, elma, kayısı, avokado, muz, pekmez-tahin, bezelye, esmer pirinç, süt ürünleri, balık, incir, sarımsak, greyfurt, yeşil yapraklı sebzeler , limon, Lima fasulyesi, et, ceviz, karabiber, maydano,z şeftali, nane, somon balığı, deniz tuzu, susam tohumu, soya fasulyesi, tofu tahıl ve tahıl taneleri.

Kalsiyum elementi hangi gıdalarda bulunur?
Maden suları, badem, asparagus, brokoli, tereyağı, lahana, keçiboynuzu, karahindiba çiçeği, yeşil yapraklı sebzeler, keçi sütü, incir süt ve süt ürünleri, somon balığı
sardunya balığı, deniz tuzu, deniz ürünleri, susam tohumları, şalgam yeşilliği, böğürtlen yaprağı, kuşburnu, nane, yulaf ve hardal yeşilliği.

Potasyum elementi hangi gıdalarda bulunur?
Maden suları, avokado, muz, kırmızı pancar, esmer pirinç, hurma, meyve kurusu,incir, balık, meyve, sarımsak, pırasa, domates, et, fındık, portakal, patates, piliç, kuru üzüm, sebzeler ve tahıl taneleri.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama