24 Nisan 2013 Çarşamba

Fazla süt içmenin zararları nelerdir?

Kalsiyum bakımından oldukça zengin ve demir bakımında da bir o kadar fakir olan süt, aynı zamanda vücudun depolamış olduğu demirin de vücuttan atılmasına yol açan bir besin olmaktadır. Bu nedenle uzmanlar başta çocukların çok aşırı bir şekilde süt içmelerinden yana taraftar değillerdir. Çünkü aşırı miktarda içilen sür vücutta demir eksikliğine yol açacaktır. Günde içilmesi gereken süt miktarı kesinlikle çocuklarda 3 bardağı, yetişkinlerde de 2 bardağı geçmemelidir. Fazla süt içmenin zararları hakkında daha detaylı bilgiyi yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Fazla süt içmek zararlı mı?

Gelişme çağında fazla süt içen çocuklarda husule gelen demir eksikliği beyin gelişimini ve öğrenme becerisini olumsuz bir şekilde etkilemektedir. Çünkü gelişme çağında olan bir çocuğun yetişkinlere oranla demire çok daha fazla ihtiyacı vardır. Günde yarım litreden fazla içilen süt aynı zamanda beslenmeyi de etkilemektedir.

Çok fazla süt içerenlerde yetersiz beslenme söz konusu olmakta ve tek yönlü beslenme meydana gelmektedir. Buda bilhassa çocukları çok kötü etkiliyor. Çünkü çocuk süt ile doyduğu için alması gereken vitamin ve mineralleri diğer besinleri tüketmediği için alamıyor. Demir eksikliğine bağlı kansızlık, aşırı huysuzluk, uykusuzluk, ağrı, yüz solgunluğu, bitkinlik sorunları aşırı süt içmenin zararlarıdır.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama