24 Nisan 2013 Çarşamba

Çiğ beslenmenin faydaları nelerdir?

Gıdaları herhangi bir işlemden geçirmek besin öğelerinde bir miktar azalmaya sebebiyet vereceği için, beslenme uzmanları bazı gıdaların pişirilmeden ve hiçbir işlemden geçirilmeden tüketilmesi gerektiğini önermekteler. Çünkü pişirmede dahil gıdaları bazı işlemlerden geçirmek, hem geçirilen işlemin süresine hemde pişirme suyunun sıcaklığına göre gıdalardaki besin öğesi kayıpları artar. Bu sebeple pişirilmeden de tüketilen gıdaları pişirmemeye özen gösterin.

Çiğ beslenmenin faydaları

Tahıllar, kurubaklagiller, çoğu et ürünleri, patates, kereviz ve patlıcan yenilebilir bir duruma gelmesi için pişirilmesi gereken gıdalardır. Bu gıdaları pişirerek yemek üzerindeki bulunan mikroplar ve diğer maddelerin yok edilmesi için gereklidir. Ancak ıspanak, maydanoz, yeşil soğan, havuç, bezelye, sivri biber, brokoli, domates, enginar, karnabahar, lahana, marul, sarımsak gibi yiyecekler çiğ yendiklerinde birçok kanser hastalıklarının önlenmesine yardımcı oluyorlar.

Sebzeleri çiğ yemenin yararları arasında kalp hastalıklarından korunma, kansızlığın giderilmesi, sindirimin güçlenmesi, iştahın açılması, ödemin önlenmesi , kabızlığın giderilmesi, bağırsak zehirlenmesinin önüne geçilmesi de yer alır.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama