24 Nisan 2013 Çarşamba

Gıda zehirlenmesinde yapılacaklar

Yediğimiz ya da içtiğimiz bir takım besinler ne yazık ki hiç beklenmedik bir anda vücudumuzu zehirlemeye çalışabilir. Genellikle son kullanım tarihi geçmiş ya da bozulmuş olan gıdaları tüketmekten ortaya çıkan gıda zehirlenmesine karşı ne yapmanız gerektiğini öğrenmek için doğru adrestesiniz. Kendi imkanlarınızla gıda zehirlenmesini hafifletebilirsiniz. Ancak zehirlenme ciddi bir sorun olduğu için hekime başvurmaktan da geri kalmayın.

Gıda zehirlenmesi yaşadığından şüphe eden kişilerin öncelikle yapması gerekenler arasında hemen bir hastaneye başvurmak yer almaktadır. Ancak hastaneye gidene kadar öncesinde yiyeceğiniz sarımsaklı yoğurt zehirlenmeyi bir nebzede olsa hafifletecektir. Ardından gereken ilk müdahale uzman bir doktor tarafından yapılmalıdır. Gıda zehirlenmesi anından sarımsaklı yoğurt dışında hiçbir şey yenmemeli ve içilmemelidir.

Sarımsağın ihtiva ettiği besin değerleri vücut direncini arttırmakta ve zehirlenmeye karşı tabiri caizse savaş açmaktadır. Bu nedenle gıda zehirlenmesinde yaşandığında hastalara sarımsaklı yoğurt yenmesi önerilir. Ancak besin zehirlenmesi ihmale gelmemesi gereken bir sorun olduğu için sonrasında muhakkak hastaneye gidilmelidir. Aksi durumda beklenmedik sorunlarla başınız ağrıyabilir.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama