Vücutta bulunan toksinlerin ve serbest radikallerin sebep olduğu hasarı önlemenin ve ortadan kaldırmanın en etkili yolları,antioksidan bakımından zengin olan yiyeceklerin düzenli ve dengeli bir şekilde tüketilmesidir. Yapılan ilmi araştırmalar neticesinden bilim adamlarının yaptıkları açıklamalardan yola çıkarak, antioksidan içerikli besinler nelerdir, hangi yiyecekleri tüketmek hücre hasarını önler sizlerle bu makalemizde paylaşıyoruz. Vücudun mütenevvi hastalıklara karşı direncini arttırmak için antioksidan içerikli yiyecekleri bol bol tüketin.
Aşağıda antioksidandan zengin besinlerin listesi verilmiştir. Bu besinleri tüketerek kalp hastalıklarının, kanserin, tansiyonun üstesinden gelebilir ve yaşlanma ile husule gelen problemlerin önüne geçebilirsiniz. İşte toksinlere ve serbest radikaller gibi istenmeyen misafirlere karşı etki gösteren antioksidan yiyecekler:
Antioksidan besinlerYaban mersini Et, süt ve tahıl grubu besinleri Böğürtlen, ahududu, çilek ve kızılcık gibi yumuşak meyveler Her türlü sebzeler Kiraz, Elma Vişne suyu Brokoli, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler Havuç gibi sarı sebzeler Soya Domates Sarımsak Çay
]]>
0 yorum:
Yorum Gönder