24 Nisan 2013 Çarşamba

Köpek balığı kıkırdağının faydaları nelerdir?

Güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olan köpek balıklarından elde edilen köpek balığı kıkırdağının yapılan ilmi araştırmalar sonucunda sağlığı ciddi manada tehdit eden bir çok soruna faydalı olduğu ortaya çıkmıştır. İhtiva ettiği etken maddeler sebebiyle bu kıkırdakta bulunan mukopolisakkaritlerin yoğunluğu köpek balıklarının güçlü bağışıklık sistemine sahip olmasının en önemli nedenidir. İşte yapılan araştırmalar neticesinde köpek balığı kıkırdağının sağlık açısından ortaya çıkan faydaları:

Köpek balığı kıkırdağı faydaları

Köpek balığı kıkırdağı kılcal damar oluşumunu engelleyici özelliktedir. Köpek balığı kıkırdağı tümörler ile savaşmaktadır. Köpek balığı kıkırdağı bağışıklık sistemini güçlendirir. Köpek balığı kıkırdağı cildi ve gözenekleri serbest radikallerden korur. Köpek balığı kıkırdağı mide rahatsızlıklarını giderir. Köpek balığı kıkırdağı vücudun dayanıklılığını arttırır. Köpek balığı kıkırdağı kan damarlarındaki tıkanıklığa iyi gelir. Köpek balığı kıkırdağı şeker hastalığı ve romatizmaya iyi gelir.

 

Köpek balığı kıkırdağı kalp hastaları, hamile ve gebelik riski bulunanlar tarafından sakıncalı olduğu söylendiği için bu kişiler köpek balığı kıkırdağını kullanmamalıdır.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama