13 Nisan 2013 Cumartesi

9 Mucizevi Besinle Sıkı Bir Karın

Güzel bir karın bölgesi için yapılan çalışmalar her geçen gün artıyor. Bu alanda yapılan diyetlerin, sporların ve egzersizlerin önemi oldukça çok. Güzel bir vücuda sahip olmak adına yapılan sporlar ve egzersizler kadar önemli olan ve büyük bir önem taşıyan bir diğer unsur da sağlıklı bir şekilde düzenli beslenmekten geçiyor. Besin maddelerinin yararları sağlık açısından önem taşırken diyet yaparken de hangi besinleri ne kadar tükettiğimiz de oldukça önemli. Bu alanda çalışmalarını gerçekleştiren uzmanların hazırladığı bir liste ile artık ne yiyip ne içtiğimizi daha da bilinçli bir şekilde biliyoruz. Uzmanlardan gelen bilgiye göre sağlıklı beslenmek hem kanser riskini ortadan kaldırıyor, hem de diyet açısından büyük bir önem taşımaktadır. İşte uzmanlar gelen o önemli ipuçları;
Çilek
Yüksek lif oranlarıyla dikkat çeken bu meyve, aynı zamanda yüksek bir antioksidan. Gün içinde bir öğün tüketmenizde fayda var.
Yumurta
En güçlü protein kaynağı. Yumurta vücuttaki hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Her gün bir yumurta tüketebilirsiniz.
Somon
Omega-3 yağ asidi kaynağı olması nedeniyle somon, düz bir karın için büyük önem taşıyor. Yemeklerinizde haftada en az iki-üç kez somona yer verin.
Soya
Protein, lif ve anti-oksidan bakımından mükemmel bir kaynak olan soya fasulyesi, her gün bir öğün yenmesi gereken besinler arasında…
Elma
Düşük kalorisi ve lezzetiyle diyet yapanların en yakın dostu haline gelen elma kolay kilo verdiriyor.
Yeşil Yapraklı Sebzeler
Yeşil yapraklı sebzeler düşük kalorili olmaları nedeniyle mide ve karın bölgenizde farklılık yaratıyor. Günde üç öğün yemeklerinizle ya da tek başına yeşil yapraklı sebze tüketebilirsiniz.
Badem
Badem protein ve lif içeriyor. Ayrıca iyi de bir magnezyum kaynağı. Günlük 23 adet badem tüketin!
Yoğurt
Yoğurtta bulunan probiyotik bakteri, sindirim sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı oluyor. Yemeklerinizin yanında bir ila üç kâse yarım yağlı ya da yağsız yoğurt tüketin!
Sebze Çorbası
Günde iki kez sebze çorbası yerseniz, kilo vermede daha başarılı olursunuz.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama