Yoğurt suyu B2 vitamini ihtiva etmekte ve B2 vitamini ise protein, karbonhidrat ve yağlardan vücudun daha iyi bir şekilde faydalanmasını sağlayan bir vitamin olmaktadır. Birçoğumuz yoğurdun hem tadını hem de kalitesini bozduğu için yoğurt suyunu dökmekte, başka şeyler için kullanmayı düşünmemekteyiz. Oysa ki, yoğurt suyunun ihtiva ettiği besin değerleri sağlık için son derece faydalıdır.
Vücutta B2 vitamin eksikliğinin bulunması başta göz ve ağız kenarlarında çatlamalara ve yaralara sebep olduğu gibi, çeşitli sağlık sorunlarının da husule gelmesinde rol oynamaktadır. Uzmanlar yoğurdun suyunun atılmamasını, yemeklerde ve keklerde kullanılmasını aynı zamanda da yoğurt suyundan ayran yapılıp içilmesini önermekteler.
vücut tarafından protein, karbonhidrat ve yağların daha fazla faydalanmasına olanak sağlayan B2 vitamini, yoğurt suyunun yanı sıra tarhana da bol miktarda bulunmaktadır. Vücutta B2 vitamini eksikliği olmaması için tarhana ve yoğurt suyu aşırıya kaçılmadan tüketilmelidir.
]]>
0 yorum:
Yorum Gönder