24 Nisan 2013 Çarşamba

Klorofilin faydaları nelerdir?

Bitkilerin fotosentez sürecince önemli rolü bulunan klorofil aynı zamanda bitkilerin yapraklarına yeşil rengini veren bir madde özelliğini taşımaktadır. Yeşil yapraklı sebzelerde bol miktarda bulunan klorofil bu sebzelerin tüketimi ile vücuttaki klorofil ihtiyacının karşılanmasına muavenet ettiği gibi, aynı zamanda klorofil damlaları ya da besin takviyeleri ile de bu ihtiyaç karşılanmaktadır. Peki vücutta klorofilin ne gibi etkileri bulunur? İşte klorofil yararları:

Klorofil faydaları

Klorofil bakımından zengin olan sebzelerin tüketimi ya da damla ve besin takviyelerinin kullanılması, bazı toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Klorofil ihtiyacının çeşitli yollarla karşılanması aynı zamanda kansere karşı koruyuculuk da sağlamaktadır. Kuvvetli kokuları bastırma özelliği de bulunan klorofil, ağız kokusu bulunanlara büyük faydalar sağlar. Gargara ve sakızlarda yer almasının sebebi de koku bastırma özelliğidir.

Klorofil takviyesi kullanmak, sindirimle alakalı olan kokuların engellenmesine yardımcı olur. Bir takım mantarlarda bulunan zehirli maddeyi de engellediği bilinmektedir. Klorofilin faydaları arasında bağışıklık sistemini güçlendirme, hastalıklara karşı dirençli hale gelme, aflatoksin zehirlenmesine bağlı kanser oluşumunu önleme yer alır.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama