24 Nisan 2013 Çarşamba

Çağla meyvesinin faydaları nelerdir?

Bademin olmamış haline çağla denmekte ve pek çoğumuz bu yeşil olan meyvesi tuzlayarak yemekten büyük bir zevk alırız. Ekşi ve mayhoş bir tadı bulunan çağla meyvesinin aynı zamanda sağlık açısından bir takım hastalıklara iyi geldiği bilinmektedir. Çağla meyvesinin faydalarını ve etkili olduğu hastalıkları öğrenmek buyurun yazımızı okumaya devam edin.

caglanin-faydalari-nelerdir

Çağlanın faydaları nelerdir?

Çağla meyvesi ihtiva ettiği C ve E vitamininin yanı sıra selenyum ile kanser hastalıklarında koruma görevi üstlenmektedir. Kanserle savaşta en iyi meyvelerden biri olan çağla, bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olarak pek çok hastalığında gelişimini önler. Antioksidan özelliği bulunan bu meyve kuru yemiş olarak da satılmaktadır.

Çağla meyvesi pek çok ülkelerde yemeklere eklenmektedir. Gerek kurusu gerek yeşili cilde ve saçlara vitamin kazandırmaktadır. Öksürük kesici özelliği bulunur ve bağırsaklarda bulunan solucanların düşmesine de yardım eder. Çağla meyvesinin faydalarından yararlanmak için bu meyveyi evinizden eksik etmeyin.

Çağla meyvesinin yararlarından faydalanmak için sütle birlikte tüketebilirsiniz. Üstelik sütle birlikte tüketilen çağla, mideyi kuvvetlendirir, kan pıhtılaşmasını önler, kolesterolü düşürür, yaşlanmayı geciktir. Tüm bunların yanı sıra çağla meyvesinin faydaları arasında kalp krizi riskini azaltması, zihin yorgunluğuna iyi gelmesi, damar sertliğini önlemesi, balgam söktürmesi de yer almaktadır.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama