24 Nisan 2013 Çarşamba

Lifli gıdaların beslenmedeki önemi

Lifli gıdalar aslında her gün tüketilmesi gereken önemli besinlerdir, fakat hiçbirimiz her gün lifli gıda tüketmeye özen göstermeyiz. Sebebi ise, lifli gıdaların sağlığımız için ne kadar büyük önemde olduğunu bilmememizden kaynaklıyor olsa gerek. Ancak bu makalemizi okuduktan sonra lifli gıdaların vücudumuzun için ne denli büyük bir öneme sahip olduğunu anlayacak ve tüketimine ağırlık vereceksiniz. Uzman hekimlerce sürekli olarak tüketimi önerilen lifli gıdaların, vücut için yararları ve beslenmedeki önemini siz değerli ziyaretçilerimiz için bu makalemizde paylaşıyoruz.

Lifli gıdaların sağlık açısından önemi

Uzmanlar günde 2000 kalori alan yetişkin bir insanın günlük olarak toplamda 25 gram lifli gıdalar ile beslenmesini önermekte ve bu öneriye uyum sağlayanların daha sağlıklı ve genç olduğunu söylemekteler. Meyveler, sebzeler, kuru yemişler, fasulyeler, tam tahıllı ürünler yetişkin bir insanın günlük beslenme programında asla ama asla eksik etmemesi gereken lifli gıdalardandır.

Lifli gıdaların sağlık için önemi azımsanmayacak kadar çoktur. Lifli gıdalar en çok da sindirim sorunları yaşamamıza olanak sağlar. Lifli gıdalar bakımından zengin beslenmek kolesterol, kabızlık problemleri ile de karşılaşmıyor. Aynı zamanda lifli gıdalar az kalori çok besin içerdikleri için, kişiyi hem daha uzun süre tok tutuyor hem de kalp sorunları ve diyabet gibi sağlık problemlerinin riskini azaltıyor.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama