24 Nisan 2013 Çarşamba

Tatlı isteğini bastırmak için ne yapmalı?

Canınız sürekli tatlı bir şeyler yemek ya da içmek istiyorsa, kendinizi tatlı yemeği isteğinden kurtaramıyorsanız, uzmanların tatlı isteğini bastırmaya yardımcı olacak önerilerine kulak vererek canınızın çektiği tatlılardan uzak durmayı pek ala başarabilirsiniz. Bildiğiniz gibi meyveler sağlığımız için en faydalı besin grupları arasında yer aldıkları gibi, kalori bakımından da fakir olmalarından ötürü diyet programlarında muhakkak yer alırlar. İşte sizlerde bu meyvelerden yararlanarak tatlı isteğinizi bastıracaksınız.

Tatlı isteği nasıl bastırılır?

Meyvelerde bulunan şeker değeri, diğer besinlerden farklı olduğu için, meyve yerken hem tatlı isteğinizi gidermiş olacak hem de vücudunuza sağlıksız bir besin girmemiş. Birçok sağlık sorununa da yararlı olan meyveler, kişilerin tatlı isteğini bastırmada en etken çözümlerdendir. Peki hangi meyveler tatlı isteğimizi bastırabilir? İşte onun yanıtı:

tatlı isteğini bastırmak için greyfurt, karpuz, kavun, kayısı, kiraz, papaya, şeftali, yaban mersini, dut, çilek gibi meyveleri yemeniz önerilir. Bu meyveler çok az miktarlarda şeker ihtiva ettiklerinden, kilo sıkıntısı yaşamamanıza olanak sağlayacak. Ancak, ilaç kullananların greyfurttan uzak durmaları önerilir. Sebebi ise, greyfurtun ilacın etkisini arttırması ve kişide ölüm riski yaratmasıdır. İlaç kullanıyorsanız, katiyen greyfurt yememelisiniz.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama