4 Eylül 2013 Çarşamba

Süt içmek ishal yapar mı?


Süt içmek ishal yapar mı?
Doğkırmızı sütler diğer sütlere göre daha çabuk bakteri ürettiklerinden dolayı ve doğkırmızı sütlerin uygun saklama koşulları sağlanmadığında sağlık açısından son derece mühim faydaları olan süt, artık sağlık açısından zararlı bir hal alır. Çünkü doğkırmızı sütün ısıtılıp sonrasında bir saat kadar oda sıcaklığında bekletilmesi, o sütün bakteri yuvasına dönmesine sebep olur ve bu süt içildiğinde de çeşitli sağlık problemleri kendini gösterir.


Süt ishale yol açar mı?
Bakteri yuvasına dönmüş sütleri tüketmek elbette ki ishale yol açar. Sağlık açısından risk teşkil yapan sütlerin içilmesi mide ve bağırsaklarda sorun yaratarak sindirim sistemini bozabilir. Özellikle de dolaptan çıkartıp ısıttığınız sütün mümkünse hepsini tüketin ya da tüketebileceğiniz kadar ısıtın. Çünkü ısıtılmış bir sütü bekletmemek hemen tüketmek gerekir.
Süt daima kolitli hastaların bir kısmında ishale yol açmaktadır. Bunun sebebi ise, laktoz içerikli sütün emilmemesi ve vücutta birikmesidir. Ancak tüm süt içen ve ishal olan hastalar açısından aynı şey söylenemez.
Aşırı derecede süt içen çocuklarda da ishal meydana gelebilir. Ayrıca ishal olan kişilerin sütten durması önerilir. Kesinlikle ishal iken süt ve süt ürünlerini tüketmeyin.

Bir önceki Elementler hangi besinlerde olur? başlıklı konumuzda element olan besinler nelerdir, element olan gıdalar nelerdir ve element içeren yemekler hangileri hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: çok süt içmek ishal yapar mı, süt çocuklarda ishal yapar mı, süt içen çocuk ishal olur mu, süt içmek ishal yapıyor mu, süt ishale yol açar mı

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama