Yaz aylarında bunaltıcı sıcaklardan dolayı iştahlarımız kapanır. Bu bayanlar için aslında sevindirici bir durumdur:) Fakat yaz aylarında tüketebileceğimiz kalorisi en düşük iştah açıcı salataları gönül rahatlığı ile tüketebiliriz.Misafirlerinize ve arkadaşlarınıza da ikram edebileceğiniz bu güzel yaz tarifleri hem lezzetli hem sağlıklı. İşte iştahınızı açacak ve size kilo verdirecek kalorisi oldukça düşük müthiş yaz salataları;
Yunan Köy Salatası (Höriatiki)
Mutfak : Dünya Mutfağı
Porsiyon : 4
Hazırlanma : 15 dk
Malzemeler
- 100 Gr Beyaz Peynir
- 1 Adet Biber
- 2 Adet Domates
- 1 Adet Kırmızı Biber
- 1 Adet Kuru Soğan
- 1 Adet Salatalık
- Kararında Kapari, Zeytin
Üzeri İçin;
- Kararında Limon, Zeytinyağı
Hazırlanışı;
Domatesleri, kabuklarını soymadan iri iri doğrayın. Salatalığı yuvarlak bir şekilde dilimleyin. Soğanı piyazlık doğrayın. 1 sayı kırmızı biber ve yeşil biberi de doğrayın. Bütün malzemeleri karıştırın. İçine kapari ekleyin. Zeytin ile süsleyin. Salatanın üzerine 1 dilim ak peynir koyduktan sonra, peynirin üzerine isteğinize göre kekikte ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı ve limon ile servis edin.
İçerdiği Vitaminler: A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, B12
Toplam Kalori Miktarı : 429 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 107 Kcal
Nar Ekşili Akdeniz Yeşillikleri Salatası
Mutfak : Türk Mutfağı
Porsiyon : 4
Malzemeler;
- Yarım Çay bardağı Ceviz Dövülmüş
- 6 Adet Kiraz Domates
- 1 Adet Kırmızı Biber
- Yarım Adet Limon
- 4 Yemek kaşığı Nar Ekşisi
- 1 Çay bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
- 1 Adet Salatalık
- 1 Adet Sarı Biber
- Yarım Çay bardağı Zeytinyağı
- Kararında Akdeniz Yeşillikleri, Karabiber, Tuz
Hazırlanışı;
Akdeniz yeşilliklerini yıkayıp süzün ve nemini alın. Genişçe bir kase içerisine elinizle birkaç parçaya böldüğünüz yeşillikleri alın. Salatalıkları boyuna 2’ye bölüp, yarım ay şeklinde dilimleyin. Kiraz domatesleri 4’e bölün. Kırmızıbiber ve sarı biberi jülyen doğrayın. Tüm malzemeleri salata kasesine ekleyin. Küçük bir kapta limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını karıştırın. Salata kasesindeki malzemelerin üzerine gezdirerek dökün. Bir miktar tuz serpip güzelce harmanlayın. Peynir, ceviz ve taze çekilmiş karabiber serperek servis yapın.
İçerdiği Vitaminler: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9
Toplam Kalori Miktarı : 641 Kcal
1 Porsiyondaki Kalori Miktarı : 160 Kcal
Yaz Salatası
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler;
- 150 Gr Bezelye
- 1 Çorba Kaşığı Hardal
- 2 Adet Havuç
- 2 Su bardağı Makarna
- Yarım Demet Maydanoz
- 3 Adet Salatalık
- 3 Diş Sarımsak
- 2 Çorba Kaşığı Sirke
- 1 Demet Taze Soğan
- 1 Demet Turp
- 3 Çorba Kaşığı Yoğurt
Hazırlanışı;
İdeal bir yaz salatası. Makarna ve bezelyeler haşlanır. Turplar ve salatalıklar ince ince dilimlenir. Taze soğanlar küçük küçük kesilir. Havuçlar rendelenir. Tüm malzeme derince bir salata kabında karıştırılır. Sarımsaklar rendelenir, üzerine yoğurt, hardal, sirke eklenip karıştırılarak salatanın sosu hazırlanır. Bu sos salatanın üzerine dökülür, ince kıyılmış maydanoz ve turp dilimleri ile süslenerek servis edilir.
İçerdiği Vitaminler: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9
Toplam Kalori Miktarı : 944 Kcal
Fıstıklı Semizotu Salatası
Mutfak : Türk Mutfağı
Malzemeler:
- 3 Yemek kaşığı Dolmalık Fıstık
- 1 Adet Kırmızı Biber
- 1 Yemek kaşığı Nar Ekşisi
- 1 Adet Sarı Biber
- 500 Gr Semizotu
- 1 Çay kaşığı Sıvı Yağ
- 2 Yemek kaşığı Zeytinyağı
- Kararında Tuz
Hazırlanışı:
Semizotunu yıkayıp suyunu süzdürün ve geniş bir kaseye alın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip şerit halinde doğrayın ve semizotuna ekleyerek harmanlayın. Dolmalık fıstıkları 1 çay kaşığı sıvı yağ ile kavurun ve semizotuna ekleyin. Nar ekşisi, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Toplam Kalori Miktarı : 169 Kcal
0 yorum:
Yorum Gönder