24 Nisan 2013 Çarşamba

Balık kılçığının faydaları nelerdir?

Balıklar tüm hayvanlar arasında en aza yağa sahip olan yiyeceklerden birisi olduğu için uzmanlar balık tüketiminden kimsenin sakınmaması gerektiğini söylerken, aynı zamanda balık kılçıklarının da sağlık için önemli faydalarını bulunduğu dile getirmekteler. Sağlıklı bir yaşam sürmek ve kiloyu sağlıklı oranlarda tutmak için balık son derece yararlı bir gıdadır.

Balık kılçığının faydaları

Balık kılçığının faydaları

Balık Omega-3 bakımından zengin bir besin olurken, balık kılçığı ise kalsiyum ve fosfor mineralleri bakımından oldukça zengindir. Balık kılçığının bünyesinde barındırmış olduğu kalsiyum ve fosfor kemiklerin güçlenmesine olanak sağlarken, kemiklerin dayanıklılığını arttırıyor ve kemik erimesi gibi ciddi sorunların önüne geçilmesini sağlıyor. Bu nedenle kemikleri ile ilgili problemleri olan hastalara balık etinin kılçıkla birlikte yenmesi öneriliyor.

Her balık elbette ki kılçığı ile birlikte tüketilmez ancak somon, ve sardalya gibi konserve balıklar yumuşak kılçıkları ile birlikte tüketilebilir. Ayrıca hamside küçük bir balık olduğu için kılçıkları ile birlikte tüketilebilir.

Balık tüketimi kalp hastalıklarını, felci, astımı, şeker hastalığını, kolesterolü, prostat kanserini önlemekte, kırışıkları azaltmakta ve kemikleri güçlendirmektedir. Kılçığı ile yenilebilir balıkları da düzenli olarak kılçıkları ile yemek aynı yararları sağlar.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama