24 Nisan 2013 Çarşamba

Şeker yerine ne kullanabiliriz?

Başta kilo problemleri olmak üzere pek çok sağlık sorununu tetikleyen şeker kullanımı, uzmanlar tarafından minimuma indirilmesi, hatta mümkünse hiç şeker kullanılmaması önerilmektedir. Suç dosyası epey kabarık olan şekerin vücudumuza bilmediğimiz o kadar çok zararı var ki, tüm bu zararlı etkisi ise yaşam kalitemizi düşürüp hayatımızı kısaltmaktadır. Çoğumuz şeker kullanımında kendimizi kısıtlayamıyor ve zararlarını bile bile şeker kullanmaya mecburi olarak devam ediyor. Gerek yiyeceklerde gerekse de içeceklerde şeker kullanmadan yapamıyoruz. İşte bu konuda uzmanlarımızın şeker yerine kullanılmasını önerdikleri diğer maddeleri sizlerle paylaşıyoruz.

seker-yerine-ne-kullanilmali

Şeker yerine ne kullanılmalı?

Şekerin zararlarından korunmak için şeker yerine ne kullanmamız gerektiğini uzmanlarımız şöyle açıklıyor:

Üç zararlı beyazlar grubunda yer alan şekerin eğer ki kullanımından vazgeçilemiyor ise esmer şeker kullanma alışkanlığı edinebilirsiniz. Şeker yerine doğkırmızı tatlandırıcılar kullanmak da bir çözüm yoludur. Sağlıklı beslenmek, daha kaliteli ve daha uzun ömürlü bir yaşam için doğkırmızı tatlandırıcılar yani bitkilerden elde edilmiş tatlandırıcı maddelerinin kullanımı daha cazip bir seçimdir.

Bal, pekmez, tarçın, kişniş, kuru üzüm maple şurubu şeker yerine kullanılabilir. Ancak bunların bazılarının şeker hastalarına zararlı olabileceği için bir hekime danışmadan hangi doğkırmızı tatlandırıcıyı ya da şeker yerine ne kullanmanız gerektiğine karar vermeyin. Genel sağlık durumunuza göre hekiminiz şeker yerine kullanmanız gereken en doğru seçimi size söyleyecektir.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama