24 Nisan 2013 Çarşamba

Fare ısırmasında ne yapılır?

Fare ısırmasına maruz kalan kişiye yapılacak ilk yardım hakkında yazımızda detaylı bir bilgiye sahip olmanız açısından, fare ısırığına karşı ilk yardım uygulaması önerilerinde bulunan uzman hekimlerin tavsiyelerine sayfamızda yer vermekteyiz. Fare ısırması ile deride açıla yaralardan insan vücuduna “Spirillum Minus” adlı bir mikrop girmekte ve bu mikrop lokal iltihap ve lenf düğümleri büyümesi gibi sorunlara sebebiyet vermektedir. Bu tehlikeli sorunların hızlı bir şekilde ilerlemesini önlemek için, fare ısırmalarında nasıl ilk yardım uygulanmalı buyurun birlikte öğrenelim.

Fare ısırmasında ne yapmalı?

Fare ısırması ile husule gelen bu sorunlar insan vücudunda hem çok çabuk bir ilerleme kaydetmekte hem de başkalarına bulaşma tehdidi içermektedir. Mikrop ısırılan bölgede doku arasına yerleşir ve kan dolaşımına karışarak kalbe, karaciğere, dalağa ve diğer organlara ulaşarak organları deforme eder.

Fare ısırmasında yapılacak ilk yardımda ısırılan bölge temiz su ile bolca yıkanmalıdır. Yıkanan bölgeye pansuman yapılmalı ve bölge kalp seviyesinden yukarıda tutulmalıdır. Ardından hemen hasta en yakın sağlık kuruluşuna gitmelidir. Geçmiş olsun.

]]>

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama