29 Ağustos 2013 Perşembe

2-3 PARMAK ÇİKOLATANIN ZARARI YOK, FAYDASI ÇOk

Sütlüsünden kaçının ve tok karnına çikolata yemeyinPek çok kişi çikolatanın çok zararlı ve müthiş şişmanlatıcı bir gıda olduğunu düşünür. Oysa bilinçli ve kontrollü tüketildiği taktirde diyetlerde fasıla fasıla çikolata rahatlıkla yiyebılirsiniz. Sadece çikolata yerken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar ve püf hususlar var. İşte hem çikolata yiyip hem de kilo almamak açısından birkaç küçük ipucu.Araştırmalar, çikolatanın kalbe iyi geldiğini, insanda mutluluk verici maddelerin salgısını artırdığını kanıtlamıştir, özellikle kadınlarda sayı öncesi dönemdeki günlerde içerdiği yüksek magnezyum içeriğinden dolayı yararlı etkileri vardır. Çünkü magnezyum, ödeme ve kas kramplarına karşı faydalıdır. Bu sebeple pek çok kadın, kasılmalarının ve ödeminin arttığı bu dönemde çikolataya karşı koyamaz. Diyeti uygularken sayı öncesindeki 5-6 günü yaşayan hanımlar, ekstradan 2-3 parmak bitter çikolata yiyebilir.Kakao oranı yüksek olanı tercih edin 1) Sütlü veya ekstra fıstık, fındık gibi katkılı çikolataları değil, bitter çikolatayı tercih edin.2)Çikolatayı asla tok karnına yemeyin, genelde fasıla öğünde tüketin.3)Çikolatayı 2-3 parmaktan fazla tüketmeyin, bu miktarnüz olsun.4) Çikolatayı yerken yavaş yavaş emerek yiyin. Çok hızlı bir biçimde tüketmeyin.5)  Bitter çikolatalar içinde de genelde kakao oranı yüksek olan cinsleri tercih edin. Çünkü yüksek kakao oranlı bitter çikolata iyi bir anti oksidan kaynağıdır. Yediğiniz miktara, zamana ve tükettiğiniz çikolatanın cinsine dikkat ederseniz fasıla sıra olmak şartıyla diyette çikolata yiyin

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama