29 Ağustos 2013 Perşembe

Hamilelik egzersizi bebeğin fiziğini de koruyor

Hamilelik döneminde egzersiz yapmanın doğumu kolaylaştırmanın yanı sıra, daha anne karnındayken kilosunun dengelenmesine yardımcı olduğu bebeğin sağlığına da katkıda bulunduğu bildirildi.
İtalyan haber ajansı Adnkronos’ta çıkan habere göre, Yeni Zelanda’daki Auckland Üniversitesi ile ABD’deki Kuzey Arizona Üniversitesinde görev yapan bilim adamları, hamileliklerinin başında olan 84 anne adayını iki gruba ayırdı.

İlk gruptaki anne adaylarından hamileliklerinin 36. haftasına kadar haftada 5 kez 40 dakika pedal çevirmelerini isteyen bilim adamları, diğer gruptakilere ise fiziksel egzersiz vermedi.

Araştırmanın sonucunda, aşırıya kaçmadan hafif fiziksel egzersiz yapan anne adaylarının, diğerlerine göre biraz daha hafif lakin büyüme sorunu yaşamayan bebekler dünyaya getirdiklerini gözlemleyen bilim adamları, obez ya da şişman kadınların ise ileride sağlık problemleri yaşayan çok daha iri bebeklere sahip olabildiğine işaret etti.

Clinical Endocrinology and Metabolism gazetesinde yayımlanan araştırmada, bilim adamları, alınan sonuçların hamilelik döneminde yapılan hafif egzersizlerin bebek tarafından biriktirilen fazla yağ miktarını azalttığını gösterdiğini kaydetti.

Hamile kadınların metabolizmaları konusunda araştırmalar üzerinde uzmanlaşan Anne Dornhors, fiziksel egzersizin anne ve bebeğin sağlığı açısından yararlı olduğunun git gide daha da fazla kabul görmekte olduğunu söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama