27 Ağustos 2013 Salı

Ultherapy ile Tek seansta Yüz ve Boyun Germe (Gençleştirme)

Ultherapy teknolojisi cildin alt katmanlarındaki taşıyıcı dokularda odaklanmış ses dalgaları kullanılarak kollajen üretiminin uyarılması yolu ile ciltte sıkılaşma ve gerginlik sağlayan bir tedavi yöntemidir.

Ultherapy ile Tek seansta Yüz ve Boyun Germe

Ultherapy teknolojisi cildin alt katmanlarındaki taşıyıcı dokularda odaklanmış ses dalgaları kullanılarak kollajen üretiminin uyarılması yolu ile ciltte sıkılaşma ve gerginlik sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bu uygulama ile;

- Cilt altı dokularda kollajen artışı
- Güçlenmiş bağ dokusu
- Daha sıkı bir cilt
- Kırışıklarda gözle görülür azalma hedeflenmektedir

Benzer amaca yönelik farklı teknolojiler bulunmasına karşın yapılan işlemin etki bölgesi cihaz üzerindeki ekranda gerçek zamanlı olarak takip edilmek sureti ile tam arzu edilen bölgeye, hassas bir biçimde ve iki farklı katmanda müdahale edebilme özelliği yalnızca FDA onaylı Ulthera teknolojisi ile mümkün olabilmektedir.

Ultherapy ile cildin sıkılığını yitirmesi sebebi ile ile sarkma yaşanan kaş, alın, yanak, ağız kenarı, yüz konturu, çene hattı, gıdı bölgesi, dekolte bölgesi ve kırışan göz çevresinde ameliyatsız toparlanma ve gençleşme sağlanmaktadır.

Ulthera cihazı ile yapılan bu tedavide, ısı enerjisi veren ses dalgaları monitör ile kontrol edilerek istenen doku derinliğine odaklanmakta ve cildin üst tabakalarına kötü etki vermeden deri altındaki bağ dokusunda kollajen üretimini artıran küçük ısı hasarları oluşturulmaktadır.

Ameliyatsız bir cilt sıkılaştırma yöntemi olan Ultherapy ile zamanın ve yerçekiminin ciltte yarattığı kollajen azalması, gevşeme ve sarkmalar tek bir seans ardından alınan cilt altı bağ dokusu yenilenmesi ve güçlenmesi ile tedavi edilmektedir.

Ulthera Cihazı

Ulthera Cihazı

Ultherapy Nasıl Uygulanıyor ?

Ultrasonik yüz ve boyun gençleştirme sırasında ultrason dalgalarını taşıyan uygulama başlığı cilde temas ettirilerek cilt ve cildin alt katmanları cihazın ekranında görüntülenir. Belirlenen uygulama alanlarında, cildin 3 mm ve 4,5 mm altına odaklanmış ses dalgaları ile bu bölgelerdeki taşıyıcı bağ dokularında kollajen üretimini uyaran ısı hasarları oluşturulur ve taze kollajen yapımı uyarılarak güçlü bir sıkılaşma etkisi meydana gelir. Bu işlem sırasında cilt yüzeyi uygulamadan etkilenmez.

Ultherapy Uygulaması

Ultherapy Uygulaması

Ultherapy İşlemi Ne Kadar Sürüyor?

Ultherapy süresi uygulama yapılan bölgeye göre değişmekte olup yalnızca göz çevresine yapılan uygulama 15-20 dakika sürerken tüm yüz ve boyuna yapılan uygulama 1 saat kadar sürmektedir. Ultherapy ile istenen sonuca ulaşmak açısından tek seans yeterlidir.

Ultherapy Hangi Bölgelerde Etkili Oluyor ?

Ulthera ile ameliyatsız yüz gençleştirme, yüz cildi ve “jaw line” diye tabir edilen çene çizgisinde sarkmaları olan hastalarda yanaklara, gıdı bölgesindeki sarkmayı düzeltmek amacıyla boyuna, kaş kaldırmak amacıyla kaş-alın bölgesine, göz dış ve alt kısmındaki kırışıklıkları azaltmak amacı ile göz çevresine, dekolte bölgesindeki kırışıklıkları düzeltmek amacıyla dekolteye uygulanmaktadır.

Ultherapy Uygulama Bölgeleri

Ultherapy Uygulama Bölgeleri

Uygulama Sırasında Ne Hissedeceğim ?

Uygulama sırasında hissedilenler kişiden kişiye farklılık gösterse de, hastalar hissettikleri acıyı anlık “iğne batması” ya da “elektriklenme” olarak tanımlamaktalar. Hastaların tercihine bağlı olarak bölgesel anestezi veya sedasyon uygulaması ile ağrı hissini tamamen engellemek mümkün haldedir olabilmektedir.

Uygulama Sonrasında Neler Beklemeliyim ?

Ultherapy uygulamasının etkisi zaman içinde ortaya çıktığı açısından tedaviden hemen sonra uygulama bölgelerinde hafif bir gerginlik dışında dışarıdan fark edilen bir değişiklik olmaz. Uygulamanın ardından kişi günlük aktivitelerine hemen dönebilir. Dikkat edilmesi gereken güneş ışınlarından korunmak gibi herhangi bir durum bulunmamaktadır. Ultherapy sonrasında ciltte yanık, leke ve benzeri bir yan etki oluşmaz. Bazı kişilerde hafif kızarıklıklar oluşsa da bu durum birkaç saat sonra normale dönmektedir.

İşlem sonrasında ciltteki sıkılaşma ve gençleşme aylar içinde yavaş yavaş ortaya çıkar ve maksimum etkinin oluştuğu dönemde dahi cerrahi müdahaleler sonrasında izlenen belirgin ya da abartılı görsel değişiklikler oluşmaz.

Ultherapy Yaz Aylarında Uygulanabilir mi ?

Ultherapy işlemi sırasında cildin yüzeyinde herhangi bir etki oluşmadığı açısından bu tedavi yöntemi diğer pek çok estetik amaçlı müdahaleden bunun yerine yaz aylarında da güvenle uygulanabilmektedir.

Ultrasonik Yüz Gençleştirmenin Diğer Ameliyatsız Yüz Gençleştirme İşlemlerinden Farkı Nedir ?

Ultherapy, odaklanmış ultrason teknolojisini kullanan ve cerrahi müdahale olmadan derin dokular üzerinde etki sağlayan tek yöntemdir. Ultherapy ile ciltte yalnızca tek bir uygulama ile etkili ve memnuniyet verici sonuçlara ulaşmak mümkün olmaktadır.

Cildin sıkılaşması cilt yüzeyine uygulanacak işlemler ile sağlanamaz. Alt katmanlara ulaşabilmek ve odaklı uygulama yapabilmek açısından işlem sırasında etki oluşturulacak cilt katmanlarını görüntülemek çok önemlidir. Bu hassas uygulamayı benzer amaçlı diğer teknolojilerle elde etmek mümkün değildir. Uygulamanın hedefi, yüz germe ameliyatları sırasında kesilerek çıkartılan tabakayı ameliyatsız bir biçimde küçültmek ve taze kollajen üretimi tetikleyerek cildin gerginleşmesini sağlamaktır.

Ultrasonik dalgaların cilt altındaki etki bölgeleri

Ultrasonik dalgaların cilt altındaki etki bölgeleri

Ultherapy Güvenli Bir Yöntem midir ?

Ultrason enerjisi tıpta 50 yıldan uzun süredir kullanılmaktadır ve klinik denemelerle herhangi bir yan etkisi olmadığını ispatlamıştır. Ulthera Amerika F.D.A onaylı bir cihazdır.

Ultherapy’nin Sonuçlarını Ne Zaman Görebilirim ?

Tek bir uygulama ardından rejenerasyon süreci hemen başlar, ilk anda bile hafif bir gerilme etkisi görülmektedir. Cilt uygulama sonrası her geçen gün daha iyi görünmeye başlar, 1 hafta sonrasında cildinizi daha iyi hissedersiniz, 1 ay sonra etkiler görünür hale gelir, 3 ayın sonucunda istenen sonuç gözlenmeye başlar. Tam sonuç alınması ise 6 ay sürmektedir. Ultherapy ciltte kollajen üretimini uyardığı açısından alınan sonuç uzun süreli kalıcı olmaktadır.

Ultherapy İçin Uygun Bir Aday mıyım ?

Yüz ve boyun cildinde gevşeme veya sarkma olan tüm kişiler Ultherapy açısından uygun adaylardır. Özellikle 40-65 yaş arasında ciltte kollajen kaybı ve gevşeme giderek artan oranda izlendiği açısından bu yaş grubunda daha belirgin sonuçlar alınmaktadır. Ulthrapy uygulaması 30 lu yaşlarda da ciltte kollajen üretimini uyarmak amacı ile tercih edilebilmekle birlikte ileri yaşlarda ve belirgin cilt sarkması olan durumlarda anlamlı sonuçlar elde etmek açısından ameliyata engel bir durum olmadıkça cerrahi yaklaşımlar tercih edilmelidir.

Ultherapy ile uygulama bölgelerine herhangi bir yüzeyel krem ya da enjeksiyon gibi uygulamalar ile elde edilemeyecek düzeyde cilt sıkılaşması sağlanmakla birlikte alınan sonuçlar kişisel olarak dokuların kollajen üretme kapasitesine bağlı değişiklikler göstermektedir.

Doç. Dr. Teoman Dal
www.teomandal.com

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama