29 Ağustos 2013 Perşembe

Uzmanlardan zayıflık sırları

Daha az zamanda daha çok kalori yakın. Çok fazla zamanınız yoksa zayıflamak açısından kısa sürede etkili egzersizleri deneyebilirsiniz. Yoğun kardiyo egzersizleri vücudunuzun direnç noktasını kırarak, daha fazla enerji harcamanızı sağlar. Bu tür egzersizleri tercih edin.

Gece yediklerinize dikkat edin. Yağsız yemekleri tüketin ve gece kesinlikle ekmek, makarna, bisküvi, poğaça gibi karbonhidrat içeren gıdalar tüketmeyin. Jennifer Lopez, Kim Kardashian gibi müşterileri olan Beverly Hills egzersiz eğitmeni Gunnar Peterson, "Yediklerinize dikkat etmenizde nasıl hissettiğiniz de önemli oluyor. İyiyseniz sağlıklı yemekler tüketiyorsunuz. Kahvaltı açısından çilekli yoğurt gibi seçenekler size göre olabilir" diyor.

Kaslarınızı şekillendirin. Kaslarınızı çalıştırırken ağırlık kaldırmaktan çok kasları çalıştıran aletleri deneyin. Bu çalışma şekli defalarca tekrtar edip dumbel kaldırmanızdan daha fazla kilo vermenize yardımcı olur. Bu tür aletli egzersizler vücudunuzdaki farklı kasları çalıştırmanızı sağlar. Vücudunuzun daha hızlı şekillenmesini sağlar, en fazla 10 tekrardan sonra bırakabilirsiniz.

Daha fazla kalori yakın. Egzersizler arasında dinlenmeyin. Egzersizler arasında dinlenmemek kalp ritminizin temposunu sürdürmesine ve daha fazla kalori yakmanızı sağlar. Böylece kısa süreli egzersizlerde daha fazla zayıflar ve şekillenirsiniz. 5 egzersiz hareketi seçin. Durmadan arka arkaya bu egzersizleri yapın ve bunları baştan 1-2 kez daha durmadan tekrar edin.

Kendinizi biraz zorlayın. Beverly Hills eğitmeni Teddy Bass, "Hiç kendinize ’ben kendimi yeterince zorluyor muyum’ diye sordunuz mu? Garip ama cevabınız ’hayır’ olacak. Siz yalnızca değerli zamanınızı boşa harcıyorsunuz. Bu da görünüşünüze yansımıyor" diyor. Bu sebeple yalnız egzersiz yapın ve kendinizi zorladığınızı düşününceye kadar egzersizlere devam edin.

Bir gün dinlenin. Zayıflamak isteyen çoğu kadın her gün deli gibi egzersiz yapmaları gerektiğini düşünür. Bu doğru değil! Vücudunuzun haftada bir veya iki gün dinlenmeye ihtiyacı vardır. Bu kulağa biraz tembellik gibi gelse de işe yarar. Eğer kendinizi çok zorlarsanız vücudunuz stres alanına girer, direnç oluşturur ve kilo vermeniz zorlaşır. Egzersizinizden iyi sonuçlar almak açısından haftada bir veya iki kez dinlenin.

Egzersize odaklanın. Spor salonlarında egzersiz yaparken birşeyler okuyan, telefonlarıyla ilgilenen kadınları görürüz. Uzmanlara göre bu kesinlikle yanlış. Doğrusu egzersiz sırasında birşey okumamak, egzersize odaklanmak. Neden orada olduğunuzu unutmayın. Okumak istediklerinizi evde bırakın ve yalnızca tempo açısından müzik çalarınızı yanınıza alın.

Kalça ve bacaklarınızı sıkılaştırıp şekillendirin. "Vücudunuzun alt bölgesini şekillendirmenin hızlı ve kolay yolu var’ diyor Peterson. Alt bölgenizi çalıştıracak egzersizlere ve hareketlere ağırlık verin. Combo egzersizi bunun açısından ideal. Egzersiz sonrası hareketli danslar da yapabilirsiniz. Omuzlarınızı ve bacaklarınızı çalıştıran squat yapmayı deneyin.

Spor yaparken hareketli müzikler dinleyin. Artaştırmalarda egzersiz sırasında hareketli, enerjik müzikler dinleyenlerin egzersizlerde daha verimli olduğu ortaya çıkmış. Bu sebeple keyif ve enerji veren şarkılar dinleyin.

Durgunluk dönemine girmeyin. Sonsuza kadar egzersiz yapamazsınız. Çoğu kadın gece gündüz egzersiz yapıyor ve vücudu bu biçimde giderek daha iyi hale geliyor. Ancak olumlu sonuçlar alır almaz bir durgunluk dönemine giriliyor ve egzersizler boşlanıyor. Sürekli egzersiz yapmak zorunda değilsiniz lakin formunuzu korumak açısından düzenli olarak yapmalısınız. Omuzlarınız ve bacaklarınız güçlendikten ve doğru seviyeye girdikten sonra farklı egzersizler de yapılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama