25 Ağustos 2013 Pazar

Tatlandırıcı kilo aldırır mı?

Tatlandırıcı kilo aldırır mı?

Şeker hastaları ya da kilo problemi olanlara uzman hekimler şeker kullanımını sonlandırmaları gerektiği konusunda öneri bulundukları açısından bu hastalar daima şeker yerine tatlandırıcı kullanmayı tercih etmekteler. Üç zararlı beyazlardan biri olan şekeri aslında hiçbir biçimde tüketmemek gerekir, fakat şekersiz yapamayanlar şeker alımını kısıtlamak ve ak şekeri hiç kullanmamak açısından çareyi tatlandırıcılarda buluyorlar. Ancak tatlandırıcıların kilo aldırdığına dair kulağımıza çalınan bilgiler tatlandırıcılara karşı da şüphe ile bakmamıza sebep oldu. Peki tatlandırıcı kullanımı gerçekten kilo yapıyor mu ve uzmanlar bu konuda neler söylüyor, işte yanıtları:

yapay-tatlandiricilar-kilo-aldirir-mi

Yapay tatlandırıcılar kilo aldırır mı?

Yapılan araştırmalar doğrultusunda içeriğinde ne olduğunu bilmeden herhangi bir yapay tatlandırıcı kullanmanın kilo sorununun önüne geçmediğini aksine kilo alımına sebep olduğu ortaya çıkmıştır. Uzmanlar vücudumuzun kalorisiz yapay tatlandırıcılar ile gerçek şekeri ayırt etmediğini, yapay tatlandırıcıların da tıpkı ak şeker gibi glikozun emildiği bağırsaklardaki sensörleri harekete geçirerek şekerle aynı etkiyi gösterdiğini söylemekteler.

Uzmanlara göre yapay tatlandırıcılar kilo almayı etkilemede başarılı değil. Tam aksine düzenli bir biçimde kullanıldığında yapay tatlandırıcıların vücudun bağırsaklardaki sensörü harekete geçirip vücudun daha fazla şeker almasına sebebiyet olmaktadır. Bu sebeple yapay tatlandırıcılardan da, şekerden de uzak durulması doğkırmızı gıdaların tercih edilmesi uzmanlarca önerilir.


Bir önceki Romatizma kalp krizini etkiliyor! başlıklı konumuzda romatizma, romatizma belirtileri ve romatizma bitkisel tedavi hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: tatlandırıcı kullanmak kilo aldırır mı, tatlandırıcı kullanmak kilo yapıyor mu, tatlandırıcılar kilo almanıza neden oluyor mu, tatlandırıcıların zararları, yapay tatlandırıcılar kilo aldırır mı, yapay tatlandırıcılar kilo mu aldırıyor, yapay tatlandırıcıların zararları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama