12 Ağustos 2013 Pazartesi

Diyeti bırakma nedenleri

Kilo verdirmeyi taahhüt yapan diyet programlarının çoğunun pratikte tam olarak uygulanabilmesi oldukça zor. Size neyi, ne derece ve ne zaman yiyeceğinizi söylüyorlar fakat yaşam tarzınızı, tercihlerinizi, zamanınızın ne derece kısıtlı olduğunu pek de önemsemiyorlar. Dolayısıyla en önemli ‘diyet bırakma’ nedenlerinden biri; kağıt üstündeki diyet programının aslında sizin mevcut hayatınıza gerçekten de indirgenmemiş olması.
Geçmişteki kötü tecrübeler
Hayatı boyunca fazla kilo problemleri ile boğuşanlar çok daha iyi bilir, ‘bundan sonra çok farklı biri olacağım’ diye sürekli içinden geçirmeyi… Oysa ki her başlanan taze diyet, çoğunlukla hüsranla biter. Bunun açısından, öncelikle ‘her şeyin tek bir gecede değişemeyeceği’ gerçeğini kabul etmeliler. Beden Kitle İndeksi’ni en azından obez kategorisinden fazla şişman kategorisine indirmek ve burada ‘kalabilmek’ bile büyük başarı iken, ‘ya normalim ya da obez’ diye kesin çizgiler çekilmemeli, diyeti bırakmak yerine geçmişteki kötü tecrübeler bir kenara bırakmalı..
Diyet programları, ek maliyetler getiriyor!
Oldukça başarılı diyetisyenler var, bu kişiler gerçekten de işlerini iyi yapıyor ve sizi istediğiniz kiloya indiriyorlar. Fakat sizi ve sağlığınızı ‘sizden daha iyi’ düşüneceklerini zannetmiyoruz. Zayıflama işi ‘yalnızca ama yalnızca diyetisyenle olur’ diye bir kaide yok! Pek çok kişi, bu işin kesinlikle bir diyetisyen ile olabileceğini düşünüyor, diyetisyene ayıracak bütçesi olmadığı ve kendi kendine başaramayacağına inandığı açısından halihazırda uyguladığı diyeti de yarım bırakıyor.
Kalori hesabı yapmıyor olabilir misiniz?
Hangi diyet programını uygularsanız uygulayın, yediklerinizin miktarsüne de bağlı olarak ‘gerçek’ ( kendinize karşı samimi olarak ) kalori değerlerini hesaba katmazsanız, tam olarak uyguladığınızı sandığınız diyetiniz bir fiyaskoyla sonuçlanabilir. Doğru bir kalori hesabı yapmak, kendinizi kandırmanızı da engelleyecektir…
Kalori diyetleri açısından tıklayın !
Büyük bir zevkten vazgeçiyor olmak
Diyet bırakma nedenlerinden biri de ‘tüketmek yeme gibi keyif veren, iyi hissettiren bir şeye kısıtama getiriliyor olması’… Özellikle de tüketmek ayırt etmeyen, her şeyin tadında ayrı bir güzellik bulan, kısacası ‘ bu işten gerçekten zevk alan’ kişilerin diyeti bırakma nedeni de çoğunlukla bu! Güzel olan şeylerin ‘kalorisi yüksek’ olduğunu biliyoruz. Bu yüzden ‘yememelisin, içmemelisin’ denildiğinde, obsesif bir biçimde bu yenmemesi ve içilmemesi gerekenlere takıntılı hale geliyor, onlar hayatımızda olmayınca mutlu olmayacağımız kanaatine varıyoruz. Halbuki her şeyden miktarlü bir biçimde tüketmek, en doğrusu! Diyet yapmak bizim açısından gerçekten de bir ihtiyaç mı? Yoksa ‘no diyet’ mi demeli?
Bazı diyetler sahiden de ‘saçma’ !
İncelmek ve doğru seviyeye girmek isteyenlerin denemeyeceği diyet yok, yeter ki birkaç güvendiğiniz ünlü sima veya yakın arkadaşınız öneri etsin… Öyle diyetler var ki, yalnızca belli besinleri ön planda tutup, vücudunuzun sizin açısından belki de ‘hassasiyet’ taşıyan mineralleri veya önemli takviyelerden mahrum kalmasına sebebiyet oluyorlar. Hal böyle olunca da, diyeti bırakmaktan başka çare kalmayabiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama