25 Ağustos 2013 Pazar

Dukan diyetinin zararları nelerdir?

Dukan diyetinin zararları nelerdir?

Tek yönlü diyet yapmanın zararlı olduğu pek çok diyet ve beslenme uzmanları tarafından defalarca söylenmiştir. Özellikle de son dönemlerde adeta diyet modası haline gelen protein diyetlerinin sağlık açısından birçok zararı bulunduğu kanıtlanmıştır. İşte bu zararlı olan protein diyetlerinden birisi olan dukan diyetinin sağlığa verdiği zararlar.

dukan-diyetinin-zararlari

Dukan diyeti zararları

Dukan diyeti tek yönlü, protein esaslı bir diyet programı olduğu açısından karbonhidrat bakımından eksik beslenmeye sebep oluyor ve bu sebeple de bir takım sağlık problemlerini tetikliyor. Diyette amaç, her yiyecekten yeteri ölçüde yemektir, çünkü vücudun proteine de karbonhidrata da ihtiyacı vardır. Siz zayıflamak uğruna tek yönlü bir beslenmeyi seçerseniz lakin hastalıklarna zemin hazırlamış olursunuz.

Dukan diyeti kilo kaybetmede son derece başarılıdır, lakin uzun vadede uygulandığında ne yazık ki bu başarısı kısa sürüyor ve sağlığa kötü etki veriyor. Yüksek protein, düşük karbonhidrat sağlık açısından risk demektir. Dengelerin bulunması, her ikisinden de gerekli ölçüde vücuda girmesi gerekir. Dukan diyeti ile zayıflayanların pek çok sağlık sorunları ile karşılaşmış ve verdikleri kiloları da misliyle kısa sürede geri almışlardır. Sizde dukan diyeti kurbanlarından olmayın, uzman bir hekim eşliğinde genel sağlık durumunuza ve diğer özelliklerinize göre uygun ve sağlıklı bir diyet programı uygulayın.

Dukan diyetinde olduğu gibi yalnızca protein kaynaklı beslenmek hem böbreklere hem de karaciğere büyük yük binmesine sebep oluyor ve bu tür bir beslenmeden dolayı açığa çıkan maddeler vücut açısından zararlı olduğundan ilerleyen zamanlarda iç organlarda sorunlara rastlanıyor. Ayrıca metabolizmanın işleyişi bozuluyor ve kalp damar hastalıkları riski de artıyor.


Bir önceki Romatizma kalp krizini etkiliyor! başlıklı konumuzda romatizma, romatizma belirtileri ve romatizma bitkisel tedavi hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: dukan diyeti hakkında, dukan diyeti yapmak zararlı mı, dukan diyeti yapmak zararlı mıdır, dukan diyeti zararlı mı, dukan diyetinin sağlığa etkileri, dukan diyetinin sağlığa zararları, dukan diyetinin yan etkileri, dukan diyetinin zararları, dukan diyetinin zararları hakkında

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama