29 Ağustos 2013 Perşembe

SAĞLIĞINIZA YARARLI BAHARATLAR

Baharatlar yalnızca yemeklerinize tat katmıyor. Sağlığınız açısından de bir çok yararı bulunuyor. Uzmanlar, “Baharatlar; tuz, yağ ya da şeker kullanılmadan yemekleri tatlandırmakla kalmaz sağlığımız açısından de faydalıdır” diyor. Siz de tüketmek yaparken bu baharatları kullanın faydasını göreceksiniz.ZENCEFİL Eski zamanlardan beri mide bulantısına iyi gelişiyle ünlü olan bir baharat ama bir yandan da kas ağrıları, kireçlenme ve iltihaplanmaya karşı da etkisi olan bir bitki.MUTFAKTA NASIL KULLANMALI?  Birkaç sayı tatlı patatesi boylamasına ikiye bölün. Kabuksuz olan yerlerini zencefille kapladıktan sonra da fırına koyun.YENİBAHAR Yenibahar, yalnızca meyvemsi baharat olarak kullanılan bir tür bitki. Olgunlaştıktan sonra kurutulup baharat yapılıyor. Diş ağrılarını hafifletip, kas ağrılarına iyi geliyor.MUTFAKTA NASIL KULLANMALI?  Fırında pişirmeye hazırladığınız tavuğu marine ederken ya da pişme esnasında tencerenin veya fırın tepsisinin içine birkaç yenibahar tanesi atın.TARÇIN Şekerli bir baharat olduğu açısından yiyeceklere ekstradan şeker katmanıza gerek kalmadan tatlı ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Aynı zamanda kan şekeri seviyenizi kontrol etmenize de yardımcı olur.MUTFAKTA NASIL KULLANMALI?  Biraz fındık ve cevizi yağ, tuz ve tarçınla birleştirerek 10 dakikalığına fırında pişirin. Tabii fırınlanmış elma ve şeftali gibi meyvelerle yapacağınız salatanın üzerine serperek de kullanabilirsiniz.,HİNDİSTAN CEVİZİ İşte hem tatlı hem de tuzlu yemeklere eşlik edebilecek bir çeşni daha. Hayvanlar üzerinde yapılan araştırmaların sonuçlarına göre hindistan cevizindeki bileşenler ruh halinizi düzeltmeye yardımcı oluyor.MUTFAKTA NASIL KULLANMALI?  Bir parça yağ eritip içine hindistan cevizi atın. Sonra da ıspanak ekleyip ateşte biraz çevirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama