4 Mayıs 2013 Cumartesi

Zayıflama Hapları Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde oldukça popüler olan ve piyasada zayıflama ürünü adı altında çokça çeşidi bulunan zayıflama hapları doktor kontrolünde kullanılmadığı sürece ciddi hastalıkların oluşumuna neden oluyor. Uzmanlar, bu hapların ve özellikle reçetesiz ürünlerin, ani zayıflama ve şok diyetleri ile benzer etkiye sahip olduğu bu nedenle metabolizmaya göre ters etki yapabileceğini söylüyor. Doktorları düşündüren bir diğer durum ise zayıflama haplarının genellikle hastalar üzerinde bağımlılık yaratıcı etkiler bırakması.

Zayıflama hapları, diyet listelerinde yer almasa da kolay ulaşılabilir olması ve yaygın olarak kullanılması nedeniyle her gün birçok hastanın hayatında ciddi riskler oluşturuyor. Doktorlar zayıflama haplarının maksimum 12-16 hafta süre ile kullanılmasını tavsiye ederken, daha ciddi durumlarda kullanım süresini hastaya göre artırabiliyor. Ancak obezite ve aşırı şişmanlık sorunlarında ise bu hapların kullanımının zararlı olduğu önemle vurgulanıyor. Diyetisyenler, obezite gibi vakalarda bu hapların kullanılması nedeniyle ani kilo kayıplarının ortaya çıktığını ve vücudun genel dengesinin bozulduğunu söylüyor. Aşırı şişmanlık sorunlarını çözmek için alternatif yöntemlere başvurmak daha uygun olacaktır.

Doktorların bir diğer değindiği konu ise, bu hapların uzun süreli kullanımının zararları üzerindedir. Özellikle uzun yıllar boyunca diyet uygulaması yapan kişilerin düşük kalorili besin alımının mümkün olmadığı düşünülmektedir. Bu bağımlılık yaratan ilaçların aniden kesilmesi durumunda verilen kiloların tekrar alınması ve iştahın daha da açılması içten bile değildir. Bu gibi hapları kullanan kişilerin, hapları bırakması durumunda yine doktor kontrolünde olması gerekmektedir.
Ayrıca zayıflama ve diyet haplarının kalp, şeker ve tansiyon hastalarına olumsuz etkileri bulunmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama