4 Mayıs 2013 Cumartesi

Diyetlerde Ekmeğe Yer Ayırın


Bu günümüzde ne kadar tartışma konusu olsa da ekmeğin beslenmedeki önemi tartışılmaz bir gerçektir. Fakat

uzmanlar bu konuda 2 ye bölünmüş durum. Uzmanların bir bölümü ekmeğin sağlıksız olduğunu ve özellikle diyet ile zayıflama programlarında uzak durulması gereken besinlerden birisi olduğunu söylerken, diğer kısım vücudun ihtiyaçlarını karşılaması için her besinden ve bilhassa ekmekten mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylüyor.

Şu sıralar internet üzerinde yürütülen kampanyalarda insanların ekmekten uzaklaşması tartışılırken diyetisyenler ve beslenme uzmanları ekmeğin insan sağlığında önemli etkileri olduğunu belirtiyor. Özellikle her hangi bir diyete başlandığında ekmek kullanımının tamamen kesilmesinin yanlış olduğu vurgulamaktadır. Sağlıklı bir beslenme düzeni için ekmeğin besin öğünlerinde yer alması gerektiği ve diyet yapanlarında hastalıklara ve birçok sağlık sorununa karşı ekmekten uzaklaşmaması gerektiği belirtilmekte.
Tam tahıllı ürünlerin diyet programlarında sıkça yer alması bu gibi ürünlerin önemini daha da artırmakta. Uzmanlar ekmeğin diyette yer alması ancak beyaz ekmek yerine, kepek ekmeği ya da çavdar ekmeği tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Diyetin aç kalmak olmadığı bir kez daha vurgulanırken, sağlıklı zayıflamada vücudun ihtiyaçlarının uygun şekilde karşılanması gerektiği önemle vurgulanıyor. Bir diğer önemli detay ise diyet programlarının kişilere özel olduğu ve bu yüzden her vücut yapısına ve metabolizmasına göre farklı bir programın uygulanması gerektiği belirtilmekte.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama