4 Mayıs 2013 Cumartesi

Diyet Yemekleri İçin Öneriler

Zayıflama için hazırlanan diyet listelerinde yer alan gıdalardan çoğu zaman lezzetsiz olduğu için şikayetçi oluruz. Ancak bu gıdaların diyet uğruna tamamen eziyet haline dönüşmesi gerekmez. Özellikle diyet ile zayıflamada isteğin ve kararlılığın önemi düşünüldüğünde, bu lezzetsiz yemeklerin sizi diyet listenizden uzaklaştırmasına izin vermeyin.
Kalori bakımından düşük gıdalar genellikle daha az kilo aldırdığı için tercih edilmektedir. Ancak bu gıdalarda kalori değerini artırmamak için herhangi bir ek ürün kullanmamanız sizin ağız tadınızı da olumsuz etkileyebilir. Peki, ne yapabilirsiniz? Diyet yemeklerini oluştururken ek ürün olarak sebze ve meyvelerden yardım alabilirsiniz. Korkularınız haline dönüşen kalori değerleri korunarak bu besinlerden yeteri kadar vitamin ve mineral almanız mümkün. Bir diğer yanlış düşünce ise güzel tatlara sahip olan her yiyeceğin kilo aldıracak olmasıdır.


Diyet yemeklerinde tatlandırıcı olarak içeriklerine dikkat etmek şartıyla baharatlardan yardım alınabilir. Diyet listelerinden uzak tutulan et ve et ürünleri ise yağda kızartılmak yerine haşlama usulü tüketilebilir. Bu sayede kalori değeri de daha düşük tutulabilir. Yemeklerde ayrıca küçük porsiyon kullanılması ve büyük porsiyonların salatalara ayrılması önemlidir. Sizde yemeklerinizi daha tatlı hale getirmek için bol çeşitli ve mevsimine uygun salataları tercih edebilirsiniz. Unutmayın her diyet ürünü lezzetsiz olmak zorunda değil.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama