4 Mayıs 2013 Cumartesi

Sağlıklı Zayıflama ve Doğal Beslenme

Sağlıklı zayıflama fazla kilo sahibi olan hemen herkesin en çok dikkat etmesi gereken konuların en başında yer almaktadır. Öyle ki; zayıflama aşamasında ne kadar sağlıklı ve sorunsuz bir zayıflama yöntemi tercih edilir ise, verilen kilolarda bir o kadar sağlıklı olur. Ayrıca, sağlıklı beslenme ve sağlıklı zayıflama verilen kilolarında kalıcı olmasını sağlayacak olan en temel unsur olmaktadır.
Bildiğimiz gibi bir çok kişi fazla kilolardan kurtulmak adına ilk aşama da gün boyu aç bırakan diyetleri ya da ciddi anlamda yorucu olan egzersizleri denemektedir. İşte, bu durum çok yanlıştır. Çünkü; gün boyu aç kalmanız, yemeklerinizi azaltmanız sizlere herhangi bir kilo verme imkanı sunmaz, tam tersine vücut yapınızı ve vücut çalışma sisteminizi ciddi anlamda zora sokar. Bu nedenle de eğer kilo vermek ve sağlıklı zayıflama sayesinde forma kavuşmak istiyor iseniz; mutlak suret ile beslenme ve egzersiz konularında dikkat etmeniz gerekmektedir.
Sağlıklı ve Doğal Beslenmenin Kuralları
- Zayıflamak için; asla aç kalmamalı tam tersine gün içerisinde en az 6 öğün besin tüketmelisiniz,
- Her öğünde olabildiğince az besin tüketmelisiniz. Çok öğün, az besin şeklinde.
- Bir besin grubuna bağlı kalmamalı ve hemen her besin grubundan tüketim yapmalısınız.
- Meyve ve sebze kategorisine yeterince önem vermelisiniz.
- Yemek yediğiniz ortamı en sade şekilde ayarlamalı ve tabağınıza olabildiğince az besin almalısınız.
Eğer, yukarıda ki temel beslenme kurallarına dikkat eder iseniz; sağlıklı bir biçimde beslenmeniz mümkün olabilir. Aksi durumlarda gün boyu aç kalmak ya da yemeği kesmek size yarar sağlamaz, zarar verir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama