4 Mayıs 2013 Cumartesi

Fazla kilolardan kurtulmak için sakinleşin

Uzmanlar, yoğun stres, sıkıntı gibi sorunları yaşayan kişilerin diğer kişilere göre daha fazla kilo alma eğiliminde olduğunu söylüyor. Özellikle bu kişilerin diyet programları uygulamasına rağmen daha zor kilo verdiği ve daha hızlı kilo aldığı belirtiliyor. Bu durumun üzerinde etkili olan bir diğer durum ise, stres ve sıkıntı gibi sorunları taşıyan kişilerin kortizol salgılamasının diğer kişilere göre daha fazla olmasıdır. Bu hormonun aşırı salgılanması, bu kişilerin yemeklere daha fazla yönelmesi ve daha çok kilo almasına neden oluyor.
Psikolojik durumlarda yaşanan değişimler, kişiye özgü olduğu için tedavi yöntemi de yine kişiye özgü olacaktır. Genel olarak toplum içerisinde stres, sıkıntı, depresyon sorunu olan kişiler düzensiz beslenme alışkanlıklarına daha yatkın olan bireylerdir. Bu alışkanlıkların getirdiği yük ile istenmeyen kilo problemleri ortaya çıkabilir. Vücutta salgılanan kortizol ise bu gibi sorunlarda yavaşlatıcı bir etki göstermektedir. Vücudumuz verilen bu uyarı karşısında enerji harcamak yerine ekstra enerjiye ihtiyaç duyar. Bu nedenle kişilerde yemeklere daha fazla yönelme meydana gelir. Ayrıca bu gibi sorunları yaşayan kişiler diyet listeleri ve zayıflama programlarını ne kadar uygularsa uygulasın istedikleri sonuca ulaşamazlar.
Bu grup içerisinde yer alan kişilerin yağlı, karbonhidrat bakımından zengin yiyeceklere yöneldikler görülmüştür.  Özellikle yağ bakımından yoğun olan yiyeceklerin tüketilmesi beraberinde kilo problemlerini getirecektir. Bu gibi sorunları çözmek için yapılacak en iyi şey bir uzmanın yardımına başvurmak olacaktır. Bu dönemde kesinlikle hazır diyet listelerine ve zayıflama programlarına başvurmayınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama