4 Mayıs 2013 Cumartesi

Diyetinizde sağlığınıza öncelik verin

Fazla kilolarınızdan ve göbek bölgenizde bulunan yağlardan rahatsız olabilirsiniz. Tüm bu fazlalıklardan kurtulmak için diyet listelerine ve zayıflama programlarına başvuruyorsunuz. Fazla kilolardan kurtulmak sağlık açısından ne kadar önemliyse, uygulanan diyetler sırasında sağlığınızı korumakta o kadar önemlidir. Bugün birçok sağlık kuruluşu ve uzmanın ortak görüşü şok diyetlerden ve hızlı zayıflama programlarından uzak durulması gerektiğidir.
İçinde bulunduğumuz yıllarda, teknoloji her geçen gün daha da gelişmekte ve gündelik yaşamımıza birçok kolaylık katmaktadır. Özellikle bu yeniliklerin getirdiği kolaylık ve iş hayatımızın yoğunluğu birleştiğinde düzensiz beslenme alışkanlıkları ortaya çıkmaktadır. Çağımızın en büyük sağlık sorunlarından birisi olan obezite işte bu etmenler nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Yaygın olarak kullanılan ve genellikle ünlülerin diyeti olarak adlandırılan şok zayıflama programlarının kısa vadede yararları var gibi görünse de uzun vadede birçok sağlık sorununu oluşturduğu bilinmektedir. Sırf ticari amaçlar uğruna pazarlama konusu olan bu şok zayıflama programları sizi uzun vadede birçok sağlık sorunuyla karşı karşıya bırakmaktadır.
Sağlıklı bir diyet programı için öncelikle bir diyetisyenin yardımını almanız gerekmektedir. Size özel hazırlanan diyet listesi, vücut endeksinize ve boy oranınıza göre belirlenmektedir.
Sağlık bakanlığı ve benzeri kuruluşlar tarafından onaylanmamış hiçbir ilacı kullanmamanız gerekir. Özellikle hızlı zayıflatıcı etkisi olduğu söylenen bitkisel ürünlerden kesinlikle uzak durmanız gerekiyor. Unutmayın, sağlığınız için haftada 0.5-1kg arası kilo vermeniz yeterlidir.
Yemekler içerisinde kullandığınız ürünlere dikkat etmeniz ve hayvansal ürünlerden uzak durmanız gerekiyor. Özellikle yemeklerde kullandığınız besin maddelerinin tazeliğine dikkat etmelisiniz. Zayıf ve güzel hatlara sahip bir vücuda ulaşmak için sağlığınızla oyun oynamayın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama