4 Mayıs 2013 Cumartesi

Fazla Kilolarda Stresin Büyük Faktör Oluşu



Fazla kilolar günümüz insanlarının en büyük sorunları arasında yer alır. Her yaştan bir çok kişi sahip oldukları fazla kilolar nedeni ile büyük oranda sorun yaşamaktadır. Çünkü, fazla kilolar oldukça kötü bir sorundur ve kişilerin yaşamlarının hemen her alanında kişilere ciddi anlamda zarar verir. Bu nedenle de eğer fazla kilolara sahip ise kişi en kısa süre içerisinde bu fazla kiloların önüne geçmelidir.
Fazla kiloların meydana gelmesinde ki en temel nedenlerden biri de stres olmaktadır. Özellikle de kişilerin son dönemler içerisinde sahip oldukları iş hayatı, ekonomik zorluklar ve benzeri bir çok nedenler stresi tetikleyen en önemli faktörler arasında yer almaktadır. Tetiklenen stres ise kişilerde ciddi anlamda kilo sorunlarına neden olmaktadır. Örneğin, aşırı derecede stres kişilerde yeme ihtiyacı yaratır. Bu ihtiyaç ise normal beslenme düzeninin yanı sıra kişilerin ek olarak bir besin tüketmesine neden olur ki bu da kişilerin yaşantısını ciddi anlamda etkiler. Bu nedenledir ki yaşamımız içerisinde ne kadar az strese sahip olur isek bizim açımızdan o kadar yararlı olur.
Aksi durumlarda ise, eğer kişi yaşamı içerisinde ciddi anlamda stresli ise bu durum kişinin büyük oranda kilo sorunları yaşamasına neden olur. Üstelik, aşırı derecede stres metabolizma ve sindirim sistemininde yenilen besinleri sindirimi konuda olumsuz yönde bir etkiye neden olur buda insanları ciddi anlamda etkiler.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama