3 Mayıs 2013 Cuma

Yo-Yo Diyeti


Bu güne kadar denediğiniz diyetler işe yaramadı mı ? Yaptığınız diyetlerin neticesinde mutlaka kilo vermişsinizdir fakat daha sonra kilolarınızı tekrar geri mi aldınız ? Yo-yo diyetinden bahsetmeden önce, diyetlerin işe yarayabilmesi için programa sadık kalmanızı ve sabırlı olabilmenizi öneriyoruz!
Kilo alımıyla sonuçlanan kilo verme çabaları yo- yo diyetini daha çok ön plana çıkarmıştır. Yo- yo diyeti genellikle yapılan diyetlerden sonra alınan kilolardan kurtulmak için yapılır. Ama yo-yo diyetinin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğu düşünülmektedir.

Yo –yo diyeti ve bağışıklık

114 aşırı kilolu kadınla yapılan bir araştırma geçmişte sürekli kilo alıp verme durumuyla şimdiki bağışıklık sistemi durumu arasında bir bağlantı olup olmadığını saptamak amacıyla yapılmıştır.

Kadınlardan bazıları son 20 yılda tam olarak neler olup bittiğini hatırlayamasa da genel olarak sürekli kilo alıp veren kadınların sağlık problemleri olduğu anlaşılmıştır.

Yo –yo diyeti ve sürekli kilo alımı

Uzmanlar sürekli kilo verip daha sonradan alan kişilerin kilo kontrol mekanizmalarına zarar vereceği konusunda şüphelidir. Yapılan araştırmalar sonucunda da bir diyetle kilo verip daha sonradan alan kadınların hayatlarının geri kalan kısmında daha çok kilo aldıkları anlaşılmıştır.

Buradan da anlaşılacağı gibi sıkı bir diyet yapıp 10 kilo verip daha sonra 5 kilo alırsanız bu sonradan daha çok kilo almanıza sebep olabilir.

Yo – yo diyeti ve hipertansiyon

Yo- yo diyeti yapan kişilerin normal kişilere göre hipertansiyona yakalanma riskleri daha fazladır. Sürekli kilo alıp veren kişilerin bu gibi durumlar yaşaması normaldir.

Tüm sonuçlar olumsuz değildir

Yo- yo diyetinin her zaman olumsuz sonuçlar doğuracağı kesin değildir. Yo- yo diyetinin kalp hastalıklarına riskini arttırdığına ya da bazı durumlarda kişinin ölümüne sebep olduğuna dair kesin kanıt yoktur. Bazı kişilerde olumlu sonuçlar verebilir.

Yo- yo döngüsü ile ilgili neler yapılabilir?

Sürekli kilo verip almaktan bıktıysanız bu döngünün üstesinden gelmek için aşağıdakileri iyi okuyun ve uygulayın:

Yaşam tarzınızı tamamen değiştirmeyi deneyin. Kilo verdikten sonra kilo alacağınızı düşünüp umutsuzluğa kapılmayın. Diyet yapıyorsanız diyetin süresi bittiğinde bırakmayın. Sağlıklı bir diyetse yaşamınızın sonuna kadar uygulayın.
Spor yapmaya devam edin. Kilo verdikten sonra spor sayesinde verdiğiniz kiloları geri almaktan kurtulabilirsiniz. Egzersiz sizi birçok hastalığa karşı da korur.
Hızlı sonuç veren diyetlerden de kaçının. Planlarınızı uzun süreli olarak yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama