4 Mayıs 2013 Cumartesi

Çalışanlar İçin Kolay Zayıflama Yolları


İş hayatının getirmiş olduğu yük ve hareketsizlikten dolayı insanlarda şişmanlık sorunları ortaya çıkabilmektedir. Bu dönem içerisinde özellikle düzensiz beslenme alışkanlıklarının başlaması ve pratik hazır gıdaların tercih edilmesi vücudun yağlanmasına ve hareketsizlikten dolayı yağların yakılamamasına yol açar. İş hayatı içerisinde kolay ve pratik şekilde yapacağınız bazı küçük aktiviteler sayesinde diyet programlarına yönelmeden fazla kilolarınızdan kurtulabilirsiniz.
Sıvı alımı zayıflamanın temel ilkelerinden birisidir. Vücudun ihtiyaç duyduğun sıvı alımı ve bilhassa su tüketimi, zayıflamada ve diyet programlarında vazgeçilmez uygulamalardandır. Özellikle diyet programları uygulayan kişilerde su tüketimi vücut sağlığı ve direnci açısından önemlidir.

Düzenli beslenme alışkanlığının kazanılması, fazla kiloların verilmesindeki en önemli yardımcılarınızdan birisi olacaktır. Düzensiz ve öğün atlayarak beslenme alışkanlığı kazanmanız yarardan çok zarar getirecektir.

Diyet listelerinin en önemli ilkeleri arasında yer alan acıktığında değil zamanında yemek yenmesi günlük öğün sayısının en az 3 olması bir diğer önemli durumdur. Yemeklerden sonra meyve tüketimi de tavsiye edilmektedir. Ancak tüketilen meyvelerin kalori değerlerine dikkat edilmelidir.

Vücudunuzdaki yağ fazlalığından kurtulmak için basit ve küçük egzersizler yapın. Ayrıca bu yağların yakılmasını sağlayacak besinleri tüketmeye çalışın. Sebze ve meyvelere yönelin.

Aşırı tuz tüketimi, vücutta şişkinlik hissi yaratacağı için rahatsızlıklara sebep olabilir. Ayrıca tuz, yüksek tansiyon problemlerinin ortaya çıkmasında da etkilidir.

Çalışan bireylerin en sık düştüğü hatalardan birisi, çalışma sırasında sürekli çay tüketiminin gerçekleştirilmesidir. Mümkünse çay yerine bitkisel ürünleri tercih edin. Eğer zorunlu olarak çay tüketiyorsanız yanında yüksek kalorili ürünleri tüketmeyin.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama