4 Mayıs 2013 Cumartesi

Pilatesin Zayıflama Üzerine Etkisi

Ülkemizde son yıllarda oldukça popüler aktivitelerden birisi haline gelen pilatesle, kilolarınızdan sağlıklı bir biçimde kurtulmanız mümkün. Yine birçok yerde hızlı bir şekilde pilates adı altında eğitim ve sağlık merkezleri de açılmaya devam ediyor. Araştırmacılar ise pilatesle zayıflarken, aynı zamanda zinde kalabileceğinizi belirtiyor. Diyet uygulamalarında ve zayıflama çalışmalarında sporun ve spor aktivitelerinin önemi düşünüldüğünde basit ve kolay uygulanabilir bir spor olan pilatesin önemi daha da artıyor.
Pilates kısaca, sırt ve karın bölgenizde bulunan kasların harekete geçirilmesi prensibi üzerine çalışmaktadır. Bugün iş hayatı içerisinde yoğun olarak karşılaşılan sorunlardan birisi, hantallık ve sırt ağrılarıdır. Pilates ile tüm bu sıkıntılardan kolay ve hızlı bir şekilde kurtulmanız mümkün. İnsanların az hareket etmesi ve hantallaşması nedeniyle yağ dokularını artması yine pilates yöntemiyle önlenebilir bir durum olarak görünüyor.
Birçok spor aktivitesine göre ağrısız bir şekilde spor faaliyetlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Pilates, diğer spor faaliyetlerine göre daha zahmetsiz ve daha kolay bir yöntemdir. Gün içerisinde sadece 15dklık bir çalışma ile zayıflama çabalarınıza katkıda bulunabilirsiniz. Ancak pilates çalışmalarını uygulayabilmeniz için dikkat etmeniz gereken bazı özel durumlar bulunmaktadır. Örneğin, kalp rahatsızlıkları bulunanlar, kemik ve eklem rahatsızlıkları yaşayanlar, hamileler ancak doktor kontrolünde ve tavsiyesinde bu sporu gerçekleştirebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama