Organik yiyeceklerin suni gübre, kimyasal madde ve diğer kimyasallar kullanılmadan yetiştirildiğine yönelik genel algıya karşılık bilim adamları, organik yiyeceklerin geleneksel olarak yetiştirilen sebze ve meyvelerden daha sağlıklı olmadığını ileri sürdü.
The American College of Physicians tarafından hazırlanan Annals of Internal Medisine dergisinde yayınlanan 237 araştırmanın yeniden incelendiği çalışmada, organik yiyeceklerin içinde geleneksel olarak yetiştirilen sebze ve meyvelere göre yalnızca yüzde 30 daha az kimyasal madde bulunduğu vitaminlerde bir farklılık olmadığı iddia edildi.
Telegraph gazetesinin yansıttığı araştırmada, yalnızca organik sütün yüksek oranda beyin gelişiminde ve kardiovasküler sağlık açısından önemli olduğu düşünülen omega 3 yağ asidi bulunduğu belirtildi.
Doktor Dena Bravata, organik ve geleneksel biçimde yetiştirilen yiyeceklerin arasında çok fark olmadığını ifade ederek organik ürünlerin lezzet, geleneksel tarımın çevre üzerinde olumsuz etkileri konusundaki kaygılar ve hayvanların sağlığı açısından tercih edilebileceğini söyledi.
28 Temmuz 2013 Pazar
Organik yemekler gerçekten daha sağlıklı mı?
23:29
Yorum Yok
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder