9 Ağustos 2014 Cumartesi

Yaz Ayları için Sağlıklı Beslenme Önerileri

Sıcak havaların gelmesi ile birlikte beslenme düzenimizin dahi etkilendiği bu aylarda doğru bir beslenmemizin olması imkansız gibi gelebilir. Ancak bu aylara özel olarak tüketebileceğimiz beslenme düzenimiz ile birlikte kilo problemleri olanlara veya formunu korumak isteyenlere yardımcı olarak tercih edilmektedir.  Bu aylarda genellikle serinletici unsurlar tercih edilmektedir. Bunlar dondurma, soğuk asitli ve zararlı içecekler olmaktadır.  Bu tür besinlerin tüketilmesi sonucu pek de olumlu sonuçlar ile karşılaşamaya biliriz. Sağlıklı ve düzenli bir şekilde beslenme düzeni sağlayarak formunuzu korumakla birlikte hem de fazla kiloların vücudunuza yerleşmesine engel olabilirsiniz.

Genellikle mevsim meyveleri sebzeleri tüketilse sağlığınız açısından da daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. Düzenli olarak tüketilen bu meyveleri, uzun süreli olarak dolaplarınızda bekletmek meyvelerin bozulmasına ve ilk gün ki gibi taze kalmamasına neden olmaktadır. Pek çok kişi günümüz de bu tip yanlışlıklar yaparak sağlıksız beslenmeye yönelik düzene kendilerini alıştırmış olurlar.


Yaz aylarında genellikle soğuk ve gazlı içecekler tüketilir. Bu tür içecek tüketimi fazla hararet yaparak her içtiğinizde kesilecekmiş gibi hissi vermektedir. Oysa ki böyle bir tüketimin sağlanması mide şişkinliğine sonradan oluşabilecek bir takım hastalıklara neden olmaktadır. Sağlıklı beslenerek kontrollü ve düzenli bir şekilde zayıflama süreci içerisine girmek pek çok kişinin hayalleri arasında yer almaktadır. Fakat hızlı ve sağlıksız bir şekilde zayıflama süreci içerisine girmek ilerleyen zamanlarda ciddi anlamda sağlık sorunları ile karşı karşıya kalmamıza neden olacaktır.  Bu durumun üstesinden gelebilmek adına sağlıklı diyet programları ile zayıflama süreci içerisine girmeleri önerilen bireylerden bu şekilde daha doğru sonuçlar elde edebileceği gösterilmektedir.  Sağlıklı bir diyet programı ile birlikte ayda 3 veya 4 kilo verebilmenize olanak tanımaktadır. Sağlıklı bir yaşam sürmekle birlikte aynı zamanda kontrollü bir şekilde kilo vermenize olanak tanımaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama