11 Ağustos 2014 Pazartesi

Sağlıklı Beslenme Alışkanlığınızı Edinin!

Yeni nesilin pek de sağlıklı beslendiğini söyleyemeyiz.  Genellikle fast food, asitli içecekler, sağlıklı olmayan yani hormonlu yiyeceklerin tercih edilmesi beraberinde de kilo sorunlarının da gelmesine neden olmaktadır.  Görünüşlerinin güzel olması ile birlikte bir o kadar da lezzetli olması pek çok insanı cezp ederek yemeye teşebbüs etmektedir. Ancak eğer bu şekilde beslenme gösterirsek obezlik gibi bir takım sağlık sorunları ile uğraşmak zorunda kalabiliriz. Peki, ama sağlıklı beslenme alışkanlığını nasıl edine biliriz?

Sabah kahvaltısını yapın, ihmal etmeyin.  Ara öğünlerini atlamayın aksine daha fazla arttırın. Eğer iki tabak yemek yiyecek olursanız tabaklardan birinde salata olmasına dikkat edin. Bu sayede fazla yemek yemeyi önleyebilirsiniz.  


Açık büfelerden mümkün olduğunca uzak durun.  Yemeğinizi görmeden sipariş vermeye özen gösterin. 
Elinizden geldiğince her gün aynı saatte kalkmaya özen gösterin.  Vücudunuz bu durumu alışkanlık haline getirerek aynı saatte kendini ayarlar. Yemeklerden sonra her seferinde dişlerinizi fırçalamayı unutmayın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra muhtemelen canınız bir şey yemek istemeyecektir.

Egzersizi düzenli yapmaya özen gösterin

Egzersizi yaşantınıza bir alışkanlık haline getirin. Egzersizi yapmaya vaktiniz olmadığı veya acil bir işiniz çıktında o günlük yaşantınızı daha hareketli ve aktif bir hale getirebilmek için ufak detaylar katabilirsiniz.
Açık havalarda yürümeyi tercih edin. Oksijenin bol olduğu yerlerde yani ağaçlık, ormanlık yerlerde yürüyüşler yapabilirsiniz. Kısa mesafelere aracınızı kullanmayın, yürümeyi tercih edin.

Evinizde veya iş yerinizde asansör varsa kullanmaya özen gösterin. Merdivenleri kullanmak daha fazla hareket etmenize yardımcı olarak baldırlarınızın da sıkılaşmasına neden olmaktadır.


Özellikle masa başınızda işiniz var ise gün boyu oturarak çalışmak yerine arada ayağa kalkarak vücudunuzu tamamen hareketsiz bırakmamaya özen gösterin.


Her gün duş almaya özen gösterin ilk önce sıcak daha sonra soğuk banyo yaparak vücudunuzun jimnastik gibi yapabilirsiniz. Unutmayın ki su terapisi vücuda iyi gelmektedir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama