Doğkırmızı sütler diğer sütlere göre daha çabuk bakteri ürettiklerinden dolayı ve doğkırmızı sütlerin uygun saklama koşulları sağlanmadığında sağlık açısından son derece mühim faydaları bulunan süt, artık sağlık için zararlı bir hal alır. Çünkü doğkırmızı sütün ısıtılıp sonrasında bir saat kadar oda sıcaklığında bekletilmesi, o sütün bakteri yuvasına dönmesine sebep olur ve bu süt içildiğinde de çeşitli sağlık problemleri kendini gösterir.
Süt ishale yol açar mı?
Süt genellikle kolitli hastaların bir kısmında ishale yol açmaktadır. Bunun sebebi ise, laktoz içerikli sütün emilmemesi ve vücutta birikmesidir. Ancak tüm süt içen ve ishal olan hastalar için aynı şey söylenemez.
Aşırı derecede süt içen çocuklarda da ishal meydana gelebilir. Ayrıca ishal olan kişilerin sütten durması önerilir. Kesinlikle ishal iken süt ve süt ürünlerini tüketmeyin.
0 yorum:
Yorum Gönder