8 Eylül 2013 Pazar

Şişman bir görüntü sergileyen Obezitenin nedenleri ortaya çıktı

Şişman bir görüntü sergileyen Obezitenin nedenleri ortaya çıktı

Şişmanlık, alınan fazla kalori miktarının harcanan kalori miktarından daha fazla olması sonucu vücutta yağ miktarının artması ile sonuçlanan bir hastalıktır.  Gıdalarda  alınan enerji, harcanan enerji miktarından daha  fazla ise kilo alımı hızla ortaya çıkar. Bu yapıda obeziteye yol açabilir.  Şişmanlık (obezite) vücutta birçok rahatsızlığa yol açmaktadır. Sizlere bu yazımızda obezitenin nedelerine deyiniyoruz…

 

Bilimadamları, artık obezitenin sebeplerini buldular. Georgetown Üniversitesi Tıp Merkezi’nde kobay fareler üzerinden deney yapıldı. Mutasyona uğrayan farenin beyninin iştah hormonlarındaki değişikliklere verdiği tepkinin sekteye uğradığını, bunun da beyne “artık tüketmek yeme” mesajının gönderilmesini engellediğini gösterdi.

BBC verdiği habere göre, bilim adamları, Beyin Kökenli Nörotrofik Faktör (BDNF) adı verilen genin sebep olmasıyla mutasyona uğrayan farelerin normalden yüzde 80 oranında daha fazla tüketmek yediğini belirledi.

Yemek yedikten sonra insülin ve leptin gibi hormonların beyne “artık tüketmek yeme” mesajı gönderdiğini belirten bilim adamları, mutasyona uğrayan farelerde söz konusu mesajın hormonlardan beynin doğru merkezine iletilmek üzere kana geçmediğini belirledi.

Araştırmayı yöneten Prof. Baoji Xu, BDNF geni mutasyona uğradığında nöronların birbirleri ile iletişim kuramadığını, leptin ile insülin mesajlarının iletilmediğini, dolayısıyla iştahta herhangi bir azalma olmadığını söyledi.


Bir önceki Şişman annenin, şişman çocuğu olur! başlıklı konumuzda anne karnında ki bebek obez olur mu, Hamilelik ve hamilelik ve bebek hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: obezide nedenleri, obezite nasıl olunur, obezite nedir, obezite olmamak açısından, obezite olmanın sebebi nedir, obezite sebepleri, obezite tedavisi, obeziteden korunmak açısından ne yapılmalı, obeziteden korunmanın yolları, obeziteden nasıl kaçınılır, obezitemiyim, obezitenin tedavileri, obeziteye yakalanmamak açısından

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama