14 Eylül 2013 Cumartesi

Ramazan Diyeti Tarifi

Sevgili okurlarımız 2011′in Ramazan ayı ile birlikte diyet yapmaya başlayan bayanlara çeşitli önerilerimiz var. Biliyorsunuzki diyet anlamında Ramazan ayı lakin iyi değerlendirilirse fazla kilolarınızdan kurtulabilir, fakat dikkat edilmezse de fazla kilolarınızla birlikte hoşnut olmayacağınız bir bayram sizi bekliyor olabilir. Yemek programınızda yapacağınız küçük değişiklikler ile bayrama sağlıklı, fit ve mutlu bir giriş yapabilirsiniz. Sizler açısından paylaşmış olduğumuz Ramazan Diyeti açıklamasını farklı derlemelerden elde ederek sizlere özetliyoruz. Ramazan Yemekleri Kategorimizdeki günlük İftar menümüzden faydalanarak Diyet açısından Yemek Tarifi Alabilirsiniz. Www.Kadinay.Net Kadına Dair Herşey..



Ramazanda diyet yapan bayanlar açısından dikkat edilmesi gereken küçük öneriler..

* İftara, bir bardak su ve yanında bir zeytinle başladıktan sonra, bir kâse çorba içip 10-15 dakika kadar bekleyin.

* Yavaş yiyin ve iyi çiğneyin.

* 10-15 dakika sonra, az yağlı ızgara et veya köfte, tavuk, kuru baklagiller, sebze yemekleri, makarna veya erişte, salata, yoğurt, cacık, ayran gibi besinlerden oluşan ana öğün tüketin.

* Bol su açısından.

* Beyaz ekmek yerine kepekli ekmek, pirinç pilavı yerine bulgur pilavı veya kepekli makarna tercih edin.

* Şekerli ve aşırı kızartılmış yiyeceklerden kaçının, çiğ sebze ve meyve tüketiminizi artırın.

* İftardan bir saat sonra hafif bir yürüyüş yapın.

Ramazanda Hangi Çayı İçmelisiniz!

Siyah çay, içerisinde olan antioksidan maddeler nedeniyle çok yararlı olsa da yüksek ölçüde ve tek çeşit olarak tüketilmesi halinde besinlerin emilimini bozup, kansızlığa sebebiyet olabiliyor. Bu sebeple bitkisel çaylarnın siyah çaya alternatif olabileceği belirtiliyor. Adaçayı, rezene, papatya, yeşil çay gibi çaylar, farklı mineraller ve antioksidan maddeler içerdiğinden bağışıklık sistemini olumlu yönde etkiliyor. Bu çayların ramazanda her gün iki fincan kadar tüketilmesi öneriliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama