8 Eylül 2013 Pazar

Gribal enfeksiyonlar nasıl tedavi edilir?

Gribal enfeksiyonlar nasıl tedavi edilir?

Soğuk havaların etkisiyle birlikte görülme riski artan gribal enfeksiyonlara karşı önlem almak gerektiğini her kış yaklaştığında uzman hekimlerin defalarca dile getirmesine rağmen, ne yazık ki bu önerileri dikkate almayanlar ya da bu önlemlerden haberi olmayanlar, gribal enfeksiyonlara yakalanmaktadır. Ancak gribal enfeksiyonlara yakalandığınız diye üzülüp kendinizi salmayın ve gribal enfeksiyonlara çözüm yolu arayın. Gribal enfeksiyonların tedavisi hakkında bilgilenmeniz adına uzman önerilerini sizler açısından bu yazımızda bir araya getirdik.

Gribal enfeksiyon tedavisi

Gribal enfeksiyonların tedavisi açısından ilk olarak dikkat etmemiz gereken şey, her zaman olduğu gibi bağışıklık sistemini güçlü tutmaktır. Bu konuda uzmanların önerisi ise bağışıklık sistemini güçlendirmede bir hayli etkisi olan ekinezya bitkisidir. Ancak gribal enfeksiyonlardan kurtulduğunuz gibi ekinezya kullanmayı da bırakmalısınız. Bunun sebebi ise, uzun süreli ekinezya kullanımının hücresel toksik etkiler yaratmasıdır.

Gribal enfeksiyon tedavisi açısından yapılması gereken bir diğer şey ise, C vitamini ve Çinko bakımından zengin olan besinleri günde bol bol tüketmektir. Virüs ve bakterilerden de kendimizi korumalıyız ki, yakalanmış olduğumuz gribal enfeksiyondan bir an evvel kurtulalım. Bunun açısından uzmanların önerisi ise eller sürekli yıkanmalı, kapı kolu ve havlu gibi günde sıkça dokunduğumuz ve kullandığımız şeylerin temiz ve hijyen olmasına dikkat etmektir. Ayrıca toplu taşıma araçlarına bindiğimizde de farkında olmadan ya da mecbur kalarak bakteri ve virüs kaynayan birçok şeyle temas ettiğimiz açısından, bu tür davranışlar sonrası el ve yüz yıkanmalıdır.

Gribal enfeksiyonlara karşı yapmamız gerekenlerden biri de, bol bol sıvı tüketimine dikkat etmektir. sıcak çorbalar, sıcak içecekler ve oda sıcaklığında su muhakkak bol bol tüketilmelidir. Bunların sıcak olmasında ki amaç ise, mukusun akışkanlığını arttırmaktır. Böylece vücutta ne derece bakteri ve mikrop varsa atılmış olur.

Ayrıca bulunduğumuz ortamı sürekli havalandırmak ve temiz havada egzersiz ya da egzersiz yapmakta bağışıklığı kuvvetlendirecektir.


Bir önceki Uyku düzeninin cinsellik üzerine etkileri başlıklı konumuzda cinsel fonksiyonlar, cinsel işlev bozuklukları ve cinsel performans hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: gribal enfeksiyon, gribal enfeksiyon doğkırmızı tedavisi, gribal enfeksiyon açısından ne yapmalı, gribal enfeksiyon nasıl iyileşir, gribal enfeksiyon nasıl tedavi edilir, gribal enfeksiyon tedavi yolları, gribal enfeksiyon tedavisi, gribal enfeksiyonlar nasıl geçer, gribal enfeksiyonlardan nasıl kurtuluruz, gribal enfeksiyonları önleme, gribal enfeksiyonların tedavi yöntemi, gribal enfeksiyonların tedavisi

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama