12 Eylül 2013 Perşembe

Göğüs büyüme hakkında bilinmesi gerekenler

Göğüs büyütmeyi mi düşünüyorsunuz? Büyütmeden önce teknik bilgi sahibi olmanızda yarar var.

İmplant, meme dokusunun altına ya da meme altında göğüs kasının altına yerleştirilir. Bu implant, yumuşak silikon bir kabuktur ve bu kabuk tuzlu su çözümü (fizyolojik serum), silikon jel, metilselüloz jel ya da hidro jelden oluşur. Fizyolojik serum en yaygın ve güvenilir olarak kullanılır ve vücut tarafından emilir bu malzeme herhangi bir sızıntıya sebep olmaz. İmplantı yerleştirmek açısından meme altından, koltuk altından ve meme ucu kısmından bir parça kesilir ve yerleştirilir. Doğru şekile ve konumda ayarlandıktan sonra kesik dikilir. Ameliyattan sonra gazlı bez ve elastik bandaj ile dikilen bölge sarılır.
Özel bir sutyenle desteklenen dikişler 7-10 günde alınır. Bazı kadınlarda ameliyattan sonra memede şişme, morarma ve ağrı görülebilir, bunun açısından ilaç alınabilir. Yanma hissi de görülebilir. Günde 24 saat destekleyici sutyen kullanmak gerekir. Ağır kaldırma ya da ağır egzersizler yapılmamalıdır. Kesik izleri birkaç ayda kaybolur. Meme büyütmenin yanında dikleştirme de yapıldıysa izleri daha uzun kalır.

Meme büyüme ameliyatı meme boyutunu artırmak ve onların şeklinin geliştirmek açısından yapılır. Meme implantları meme kanseri ameliyatından sonra tekrar kullanılabilir. Mamogramda meme kanseri tespitinde yanlış sonuçlar elde etmeye ya da sonuç alamamaya sebebiyet olurlar. Diğer riskleri:

Meme dokusunu sertleştirir, göğüs şeklini değiştirir ve acımaya başlar cerrahi müdahale gerektirir. Sinir hasarı ile duyu kaybı görülebilir. Geçici ya da kalıcı olabilir. Ameliyat sonrası büyüklükte değişim görülebilir. Yaralanma, kopma, kötü etki verme oluşabilir. Pozisyon ya da şekil değişebilir. Enfeksiyon, kan toplanması ve sızıntı da görülen risklerdir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama