4 Eylül 2013 Çarşamba

Çedene kahvesi faydaları nelerdir?

Çedene kahvesi faydaları nelerdir?

Ülkemizde Elazığ ilinde ve çevre bölgelerinde daha çok dağlık ve kırsal kesimleri kendine mesken tutmuş, iki metre kadar uzayan sakız yapraklı bir bitkinin verdiği küçük meyvelerden alınan çedene kahvesi, Elazığ ilinin yerli kesimi tarafından çok sevilen ve çok sık tüketilen bir içecek türüdür. Bilhassa da kış ayları geldiğinde Elazığlılar çedene kahvesinin birçok probleme iyi geldiğine inanarak fazlaca tüketmektedirler. Çedene kahvesinin faydaları bilimsel olarak kanıtlanmamış olmasına rağmen, bu kahveyi tüketenlerin pek çok sorunun kahve tüketiminden geçtiği açısından çedene kahvesi içmenin yararlı olduğu yaygın bir görüştür.

Çedene kahvesi faydaları

Çedene kahvesinin kış mevsiminde fazlaca tüketilmesinin nedenlerinden ilki, kış hastalıklarından dolayı husule gelen öksürüğün kısa sürede geçmesidir. Balgam söktürme, nefes açma, nefes darlığına iyi gelme gibi faydaları bulunduğu söyleyen çedene kahvesinin yanı zamanda antiseptik bir özelliğe içerdiği da yaygındır. Çedene kahvesinin faydaları arasında mide ülserine iyi gelmesi, ses tellerindeki sorunları gidermesi, mide ağrılarını dindirmesi, ağız kokusunu gidermesi, bağırsakları çalıştırıp kabızlığa iyi gelmesi, böbrek kumlarını dökmesi de yer alır.

Çedene kahvesi tüketenlerde ayak terlemeleri söz konusu bile değildir. Aynı zamanda bu kahveyi içen kişilerin yaraları da kısa sürede iyileşme göstermektedir. Vücuda dinçlik kazandırması ve kişiye kuvvet vermesi gibi faydaları olduğuna da inanılır.


Bir önceki Fazla süt içmenin zararları nelerdir? başlıklı konumuzda fazla süt içmek sağlığa zararlı mı, fazla süt içmek zararlı mı ve fazla süt içmenin çocuklara zararları hakkında bilgiler sunulmuştu.

Etiketler: çedene kahvesi, çedene kahvesi faydaları, çedene kahvesi içmenin faydaları, çedene kahvesi içmenin yararları, çedene kahvesi nelere iyi gelir, çedene kahvesi neye iyi gelir, çedene kahvesi sağlığa faydaları, çedene kahvesi yararları, çedene kahvesinin faydaları

0 yorum:

Yorum Gönder

 
fx15 rephair formoline epila tüy dökücü indir diyet zayıflama